Proces rejudecat din cauza postărilor pe Twitter

Un condamnat la moarte va avea parte de un nou proces din cauza juraților. Unul dintre aceștia a fost surprins în timp ce posta status-uri pe Twitter, iar al doilea a adormit în timpul ședinței, notează AFP.

Autor: Răzvan Băltărețu

rejudecare proces, postarile pe twitter, inchisoare twitter, respingere verdict, jurat indisciplinat, social media

Curtea Supremă a statului Arkansas a respins, joi, sentința de condamnare la moarte a lui Erickson Dimas-Martinez și a cerut o rejudecare. “Faptul că un jurat a adormit și că al doilea posta pe Twitter constituie abateri și necesită un nou proces”, a fost motivarea Curții.

Dimas-Martinez, în vârstă de 26 de ani, a fost condamnat anul trecut pentru jaf și crimă, după ce, în decembrie 2006, acesta l-a tâlhărit și ucis pe un tânăr de 17 ani. La apel, avocații lui Martinez au motivat lipsa de corectitudine și atenție a juraților.

Juratul vinovat de mesajele de pe Twitter a pus chiar în ziua judecării sentinței un mesaj. “Alegeri care trebuie făcute. Inimi care vor fi frânte... Fiecare în parte definește linia care trebuie trasă”. Avocații apărării au atras atenția asupra acestui caz, însă, judecătorul a decis să-l mențină ca parte din juriu. “Nu postați pe Twitter despre caz, nu folosiți telefonul pentru a vorbi cu cineva despre proces, decât, eventual, despre durata acestuia”, a fost mesajul judecătorului către toți membrii juriului.

Juratul nu s-a abținut și cu 50 de minute înainte ca verdictul să fie anunțat, el a mai postat încă un mesaj: “Gata”. Avocații apărării s-au folosit și de faptul că unul dintre cei care îi urmăresc postările de pe Twitter este jurnalist.

“Din cauza naturii Twitter-ului, ca parte din social media, postările juratului despre proces au devenit discuții publice”, se mai arată în motivarea Curții Supreme. “Nu este permis ca un jurat să facă publice date, impresii sau alte informații despre un caz”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel