Proces la CEDO, câștigat de un român, după ce a fost concediat pe nedrept

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a dat dreptate marți unui salariat român care fusese concediat în anul 2007 după ce a fost depistat folosind internetul în scopuri personale la serviciu, transmite France Presse.

Judecătorii Marii Camere, instanța supremă a CEDO statuând în apel o decizie din 2016, au considerat că 'autoritățile naționale (române) nu au protejat în mod corect dreptul lui Bogdan Mihai Bărbulescu la respectarea vieții și a corespondenței sale private și astfel nu au asigurat un echilibru just între interesele în cauză', se menționează în decizia CEDO adoptată cu 11 voturi pentru și 6 contra.

Astfel, s-a încălcat articolul 8 (dreptul la respectarea vieții private și de familie, a domiciliului și a corespondenței) al Convenției europene privind drepturile omului, potrivit unui comunicat al CEDO, citat de Agerpres.

Bogdan Mihai Barbulescu a fost concediat in 2007 dupa ce a fost prins de angajator ca utiliza Yahoo Messenger și în scopuri personale, pentru a discuta cu logodnica și cu fratele său, deși politica internă a companiei interzicea acest lucru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel