Proces Gregorian Bivolaru: Sunt ca Iisus, crucificat pe nedrept

Fostul lider al MISA, Gregorian Bivolaru, audiat miercuri la Curtea de Apel (CA) Alba Iulia, a comparat situaţia sa cu cea a crucificării lui Iisus Hristos, el susţinând că procesul său ar fi fost deschis 'la comandă politică' şi că este nevinovat. 

'Mă aflu într-o situaţie absolut tragică. (...). Este un proces deschis la comandă politică', a afirmat Bivolaru, susţinând că se află într-o situaţie "similară" celei a lui 'Iisus, crucificat pe nedrept'. 

Gregorian Bivolaru a mai spus că două instanţe l-au declarat nevinovat, susţinând, de asemenea, că 'presupusa victimă' ar fi fost' bătută şi şantajată să dea declaraţii', aceasta scriind ceea 'ce i-au dictat anchetatorii'. 

Bivolaru a mai spus că nu ar fi fost niciodată profesorul de yoga al Mădălinei Dumitru. 

Pe holurile CA Alba Iulia, care trebuie să decidă în privinţa solicitării liderului MISA privind redeschiderea procesului său penal, s-au aflat şi câteva zeci de persoane venite să-l susţină pe acesta, o parte dintre acestea asistând şi la şedinţa de judecată. 

Avocata Mădălinei Dumitru, cu care se Bivolaru este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale când era minoră, a declarat în faţa instanţei că 'presupusa victimă' solicită acelaşi lucru ca şi avocaţii petentului, respectiv redeschiderea procesului penal. 

'De 13 ani, ea susţine că nu a fost victima lui Bivolaru. În realitate, ea este victima statului român', a afirmat avocata. Ea a susţinut că clienta sa a suferit 'o traumă sufletească' şi că vrea 'să iasă din stigmatul de a fi victimă a petentului', menţionând că dreptul la imagine al Mădălinei Dumitru a fost afectat. 

La un moment dat, judecătoarea i-a atras atenţia atenţia avocatei că nu are calitatea de a pune concluzii pentru petent şi că e în afara cadrului procesual. 

Victima ia apărarea lui Bivolaru

Mădălina Dumitru a susţinut, la rândul ei, că viaţa sa a fost distrusă din 2004 şi că a fost batjocorită ani întregi, acuzând anchetatorii că au pus anumite imagini la dispoziţia presei. Ea a declarat că procurorii ar fi trebuit să fie în faţa instanţei şi nu Gregorian Bivolaru. 

Şi avocata Mirunei Farcaşi a cerut să fie admis apelul, desfiinţată sentinţa atacată şi să se redeschidă procesul penal. 

Ca şi la termenul anterior, avocaţii lui Bivolaru au susţinut că a fost ignorat complet statutul de azilant politic al acestuia, spunând că el s-a aflat în imposibilitatea juridică de a se prezenta la propriul proces şi, de asemenea, că integritatea fizică i-ar fi fost pusă în pericol dacă ar fi venit în ţară, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel