Problemele de sănătate i-au adus Reginei Elisabeta a II-a un an de montagne russe. De ce boală suferă monarhul

Problemele de sănătate i-au adus Reginei Elisabeta a II-a un an de montagne russe. De ce boala suferă monarhul / Foto: Instagram The Royal Family
Problemele de sănătate i-au adus Reginei Elisabeta a II-a un an de montagne russe. De ce boala suferă monarhul / Foto: Instagram The Royal Family

Problemele de sănătate i-au adus un an de montagne russe Reginei Elisabeta a II-a.

UPDATE:

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani, după o domnie istorică de 70 de ani, cufundând Marea Britanie și lumea care a iubit-o în doliu, după o viață fără egal de "serviciu, datorie și devotament", și făcându-l pe Charles noul rege, transmite Daily Mail.

Știrea inițială:

Regina Elisabeta a II-a a suferit de mai multe ori în acest an probleme de mobilitate, fiind nevoită să anuleze unele evenimente din cauza problemelor de sănătate. Ea a arătat strălucitoare, dar fragilă, folosind un baston în timpul audienței de marți cu Liz Truss, care a urmat vizitei prim-ministrului în exercițiu Boris Johnson, când și-a prezentat demisia.

Majestatea Sa s-a luptat cu problemele sale medicale în ultimele 12 luni, după ce a petrecut în secret o noapte în spital pentru analize în octombrie anul trecut, medicii recomandându-i atunci să se odihnească în următoarele trei luni, scrie Daily Mail. În momentele în care aceasta s-a simțit mai bine a fost nelipsită de la evenimentele la care trebuia să participe, dar de multe ori problemele de mobilitate i-au impus să se retragă de la unele apariții publice și să folosească un baston.

Prințul Charles ar fi vizitat-o în mod regulat

Se spunea că, moștenitorul tronului, Charles făcea vizite regulate de dimineață pentru a-și vedea mama, în timpul verii, deoarece aceasta continua să se lupte cu problemele legate de mobilitate, vizitele neplanificate fiind considerate extrem de neobișnuite.

În plus, regina a avut COVID-19 în luna februarie și a experimentat simptome ușoare asemănătoare răcelii despre care spunea că a lăsat-o "foarte obosită și epuizată".

Mai târziu, monarhul a ratat deschiderea de stat a Parlamentului în mai, după ce "fără tragere de inimă" s-a retras în ultimul moment, când fiul ei, Prințul Charles, a participat în locul ei. Dar și-a respectat cu curaj promisiunea de-și în deplini obligațiile de monarh, cu o vizită surpriză la iubitul ei spectacol de flori Chelsea, încântându-i pe cei prezenți la deschiderea noii lini Elizabeth, plus două apariții memorabile la sărbătorile organizate în luna iunie cu ocazia jubileului ei de platină.

Monarhul a ratat weekendul trecut jocurile anuale Braemar Gathering, la care participa de obicei, dar a fost hotărâtă să-și îndeplinească rolul constituțional atunci când s-a întâlnit cu noul prim-ministru Liz Truss. Totuși, la doar o zi distanță, Regina Elisabeta a Marii Britanii a fost nevoită să anuleze miercuri o întâlnire virtuală planificată cu miniștrii, după ce a fost sfătuită de medicii săi să se odihnească (Vezi știrea AICI).

Cine este cel mai important doctor regal al Reginei?


Omul responsabil cu îngrijirea sănătății reginei este profesorul Sir Huw Thomas. El este șeful gospodăriei medicale din 2014 și a fost numit cavaler anul trecut după ce a fost investit cu însemnele unui Cavaler Comandant al Ordinului Regal Victorian. Este probabil că regina a vrut să-i mulțumească personal lui Sir Huw pentru grija pe care o are față de ea și de familia regală.

Sir Huw, care este și profesor de genetică gastrointestinală la departamentul de chirurgie și cancer al Imperial College London, a vorbit anterior despre cât de recunoscător a fost să fie apreciat pentru serviciile sale.

Vorbind pe vremea când a devenit cavaler, el a spus: "Au fost câțiva ani ocupați în acest rol, așa că sunt foarte recunoscător că am fost recunoscut pentru serviciul meu până în prezent".

El a adăugat: "Deveniți foarte mult parte din acea organizație și deveniți medicul personal pentru principalii oameni din ea, care sunt pacienți la fel ca alți pacienți. Odată cu pandemia, prioritatea cheie a gospodăriei medicale este să încerce să se asigure că persoanele aflate în îngrijirea ei sunt ținute în siguranță"

În plus, medicul a făcut parte din echipa care a avut grijă de ducesa de Cambridge când a născut-o pe fiica sa Charlotte în 2015, dar și când l-a născut pe fiul cel mai mic, Louis, în 2018, la Spitalul St Mary, Paddington, alături de Guy Thorpe-Beeston, chirurg ginecolog la casa regală și consultantul ginecolog Alan Farthing.

Prințul Charles și-a asumat unele dintre responsabilitățile Reginei Elisabeta

Ca urmare a sănătății mamei sale, Prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, și-a asumat unele dintre responsabilitățile sale, inclusiv deschiderea de stat a Parlamentului în mai.

Potrivit presei britanice, acest lucru a provocat speculații conform cărora moștenitorul intră într-un rol de prinț regent, care implică acționarea efectivă ca monarh în absența șefului statului, scrie Daily Mail. Dar comentatorul regal Richard Fitzwilliams a spus pentru Express că orice astfel de afirmații sunt „bârfe” și spune că Regina este „total alertă din punct de vedere mental și își îndeplinește sarcinile, deși și-a schimbat atribuțiile”.

El a adăugat: „Un regent intervine dacă Regina este în incapacitate... Regina este total alertă din punct de vedere mental și își îndeplinește sarcinile, deși și-a schimbat atribuțiile. Nu văd asta ca o posibilitate. Va trebui să vedem, desigur, ce se va întâmpla în viitor.”

Luna trecută, în timpul revizuirii sale anuale, Palatul Buckingham a redus sau a eliminat unele dintre numirile oficiale pe care le îndeplinește Regina. Acest lucru l-a lăsat pe Charles să-și asume unele dintre cele mai solicitante îndatoriri, în timp ce altele, cum ar fi Deschiderea de stat a Parlamentului, odată considerată o convenție constituțională necesară, au fost eliminate. Amendamentele au marcat pentru prima dată în cel puțin un deceniu când raportul anual al Palatului a editat sau a modificat atribuțiile Reginei. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel