Regina Elisabeta a II-a nu se simte deloc bine. Medicii i-au sugerat odihnă. Încă o întâlnire, amânată

Regina Elisabeta a II-a nu se simte deloc bine. Medicii i-au spus să se odihnescă / Foto: Instagram Royal Family
Regina Elisabeta a II-a nu se simte deloc bine. Medicii i-au spus să se odihnescă / Foto: Instagram Royal Family

Regina Elisabeta a II-a amânat încă o întâlnire, la sfatul medicilor. 

Regina Elisabeta a Marii Britanii a fost nevoită să anuleze miercuri o întâlnire virtuală planificată cu miniștrii, după ce a fost sfătuită de medicii săi să se odihnească, la o zi după ce monarhul în vârstă de 96 de ani a numit-o pe Liz Truss în funcția prim-ministru al țării, scrie Reuters.

"După ziua de ieri, Majestatea Sa a acceptat în această după-amiază sfatul medicilor de a se odihni. Aceasta înseamnă că ședința Consiliului Privat care trebuia să aibă loc în această seară va fi rearanjată", a transmis Palatul Buckingham printr-un comunicat.

Regina Elisabeta se află în prezent la reședința sa din Scoția, Castelul Balmoral, unde Boris Johnson a demisionat oficial, marți, din funcția de prim-ministru. Monarhul suferă de ceea ce Palatul Buckingham numește "probleme episodice de mobilitate". Totuși, Palatul Buckingham nu a oferit alte detalii despre starea de sănătate a monarhului.

Un expert regal a dat verdictul. ”Charles nu va deveni... ”

Un expert regal a negat afirmațiile potrivit cărora Prințul Charles „devine prinț regent” pe fondul sănătății șubrede a Reginei. Monarhul, în vârstă de 96 de ani, a suferit de probleme de mobilitate în ultima vreme, care i-au impus să se retragă de la unele apariții publice și să folosească un baston. Ca urmare a sănătății mamei sale, Prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, și-a asumat unele dintre responsabilitățile sale, inclusiv deschiderea de stat a Parlamentului în mai.

Potrivit presei britanice, acest lucru a provocat speculații conform cărora moștenitorul intră într-un rol de prinț regent, care implică acționarea efectivă ca monarh în absența șefului statului, scrie Daily Mail. Dar comentatorul regal Richard Fitzwilliams a spus pentru Express că orice astfel de afirmații sunt „bârfe” și spune că Regina este „total alertă din punct de vedere mental și își îndeplinește sarcinile, deși și-a schimbat atribuțiile”.

El a adăugat: „Un regent intervine dacă Regina este în incapacitate... Regina este total alertă din punct de vedere mental și își îndeplinește sarcinile, deși și-a schimbat atribuțiile. Nu văd asta ca o posibilitate. Va trebui să vedem, desigur, ce se va întâmpla în viitor.”

Regina, care se află în prezent în vacanța anuală de vară în Balmoral, Aberdeenshire, a făcut un pas înapoi față de îndatoririle regale în ultima vreme și a ratat unele apariții. Printre acestea, ea nu a participat la recentele Jocuri ale Commonwealth-ului, unde a fost reprezentată în schimb de Prințul Charles. Regina a ratat doar câteva evenimente din Commonwealth în ultimele șapte decenii. Cu toate acestea, ea a participat la serbările Jubileului de platină la începutul lunii iunie, deși nu a apărut la toate evenimentele.

Luna trecută, în timpul revizuirii sale anuale, Palatul Buckingham a redus sau a eliminat unele dintre numirile oficiale pe care le îndeplinește Regina. Acest lucru l-a lăsat pe Charles să-și asume unele dintre cele mai solicitante îndatoriri, în timp ce altele, cum ar fi Deschiderea de stat a Parlamentului, odată considerată o convenție constituțională necesară, au fost eliminate. Amendamentele au marcat pentru prima dată în cel puțin un deceniu când raportul anual al Palatului a editat sau a modificat atribuțiile Reginei. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel