Probleme cu spatele la serviciu. ITM avertizează angajatorii

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

În Europa, 90% dintre angajați se confruntă cu dureri de spate, cu afecțiuni ale membrelor superioare și accidente repetitive, ca urmare a condițiilor de muncă. ITM a luat decizia de a amenda patronii.

Afecțiunile musculo-scheletice (AMS) reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate cu care se confruntă oamenii, scrie incomod-media.ro.

"Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița desfășoară pe parcursul anului 2021, acțiuni de conștientizare care se adresează angajatorilor din sectorul public și privat din mai multe sectoare de activitate, ce au un număr însemnat de locuri de muncă cu probabilitate mare de apariție a afecțiunilor musculo-scheletice

Anul trecut ITM Dâmbovița a desfășurat acțiuni de verificare a modului de identificare a riscurilor care provoacă AMS, precum și a măsurilor luate de angajatori în vederea prevenirii acestora. În cadrul acestora au fost controlate 30 de societăți comerciale cu un număr de 889 de lucrători. Au fost constatate 40 de neconformități pentru care au fost dispuse 40 de măsuri de remediere și au fost aplicate 40 de avertismente verbale. Combaterea AMS necesită luarea de măsuri la locul de muncă. În primul rând, există măsuri de prevenire care pot fi luate, iar pentru lucrătorii care suferă deja de AMS, provocarea este aceea de a le menţine capacitatea de muncă, de a-i face să continue să lucreze şi, dacă este cazul, de a-i reintegra la locul de muncă.

ITM Dâmbovița le reamintește angajatorilor că, pentru a combate afecțiunile musculo - scheletice, ar trebui să utilizeze următoarele măsuri: îmbunătățirea condițiilor de muncă, evaluarea riscurilor și combaterea tuturor cauzelor, includerea personalului și a reprezentanților săi în discuțiile privind posibile probleme și soluții, vizita periodică la medicul de Medicina Muncii, reducerea eforturilor și a manipulărilor manuale prin mecanizare, respectiv achiziționarea de echipamente de muncă. Măsurile tehnice ergonomice pot reduce solicitările asupra spatelui şi membrelor superioare (de exemplu, în cazul uneltelor manuale ergonomice) şi, prin urmare, apariţia AMS, fără pierderi de productivitate", se precizează într-un comunicat transmis de ITM Dâmbovița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel