Problema manuale școlare. Pavel Năstase, ministrul Educației: Am semnat trei ordine

Manuale școlare
Manuale școlare

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a anunţat marţi că a semnat trei ordine care reglementează problema manualelor şi programelor şcolare, care vor fi publicate în Monitorul Oficial în această zi. 

Este vorba despre un ordin referitor la înnoirea stocurilor de manuale existente, unul privind tipărirea noilor manuale de clasa a V-a şi un altul legat de programele şcolare. 

"În primul rând vorbim despre manualele şcolare care sunt deja folosite în momentul de faţă şi aici aş dori să fac o mică paranteză - manualele şcolare se găsesc într-un proces de reînnoire şi s-au produs deja manuale şcolare pentru clasele I-IV şi acum suntem la manualele şcolare pentru clasa a V-a. Vorbim despre manualele existente, pentru care trebuie să reîntregim stocurile respective, adică să achiziţionăm în plus faţă de ceea ce a fost în anii precedenţi. Asta înseamnă clasele I-IV şi clasele VI-XII. Pentru clasa a V-a vorbim despre programe şcolare noi şi manuale noi. Am reuşit într-un timp record să producem programe şcolare pentru tot gimnaziul. Faţă de anii precedenţi, am introdus în plus încă două verificări finale asupra acestor programe", a afirmat demnitarul într-o conferinţă de presă. 

El a spus că a solicitat şi sprijinul Academiei Române în ceea ce priveşte programele şcolare, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel