EXCLUSIV  Problemă de viață și de MOARTE în Sănătate. Medicul Wiener (USR): Sistemul TREBUIE reformat! Ne privește pe TOȚI

Senatorul USR Adrian Wiener a ridicat problema donării de sânge în România, subliniind faptul că legislaţia ar trebui modificată.

Într-un interviu acordat DC News, senatorul USR Adrian Wiener a vorbit despre donarea de sânge în România, arătând că legislaţia ar putea fi modificată în aşa fel încât să poată dona şi tinerii între 16 şi 18 ani.

"Orice măsură intervenţională presupune un stop al donării pentru o perioadă mult prea îndelungată faţă de resursa de laborator de a identifica dacă, totuşi, există vreo problemă în ceea ce priveşte donarea. În multe zone legislaţia privind transfuziile din România este rămasă în urmă. Unele ţări au identificat o resursă foarte bună de donatori, cu vârste între 16 şi 18 ani.

La noi, de exemplu, vârsta minimă e cea a maturităţii legale, de 18 ani, pe când unele ţări au identificat acest rezervor de tineri care sunt responsabili, vor să se implice, au un instinct social foarte dezvoltat mulţi dintre ei şi cărora li se refuză. Poate că ar trebui să luăm şi noi în considerare acest segment de vârstă. (...)

Ne atrage atenţia printr-un raport destul de elaborat Comisia Europeană asupra elementelor de vulnerabilitate în acest proces al transfuziei în România, care trebuie reformat din rădăcini. E una din zonele sistemului medical care trebuie să beneficieze de investiţii, de modernizare şi din punct de vedere al practicii medicale şi a fluxului de proces a ceea ce se întâmplă din punct de vedere digital cu informaţia respectivă şi cu modul în care este stocată şi manageriată.", a declarat medicul Adrian Wiener, senator USR. 

Video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel