Prizonier în Hawaii, dintr-o greșeală a FBI

fbi
fbi

Un bărbat de 34 de ani, care a rămas prizonier timp de cinci zile pe insula Hawaii, după ce numele său a fost adăugat din greşeală pe lista celor mai periculoşi inamici -terorişti- de către FBI, nu a primit nicio explicație pentru prezența numelui său pe acea listă sau  pentru faptul că a fost scos de pe ea.

Wade Hicks Jr. a rămas prizonier în Hawaii şi a primit interdicţia de a mai zbura, în timp ce călătorea la bordul unui avion militar din California înspre soția sa, militar american aflat la o bază în Japonia. În timpul unei escale în Hawaii, Hicks Jr. a aflat că numele său se află pe lista celor care au interdicţie de a zbura, rezervată în general persoanelor considerate posibile ameninţări teroriste, și care nu conţine mai mult de 2000 de nume şi doar 500 sau 600 dintre aceştia sunt de origine americană.

Hicks, datorită faptului că soţia sa este locotenent în armata americană, avea bilet la bordul acelui avion militar, care avea voie să accepte pasageri civili numai în măsura în care au legături cu armata și când există locuri disponibile.

Bărbatul nu știe de ce a fost inclus pe lista suspecţilor de terorism, însă nici nu a primit nicio explicaţie pentru prezenţa sa pe listă şi la fel de lipsit de explicaţie a fost și faptul că a fost scos de pe acea listă la 5 zile de la venirea sa pe insulă, scrie ABC News, potrivit Realitatea TV.

Hicks suspicionează că părerile sale controversate privind atacurile din 11 septembrie şi, mai exact, felul în care a fost desfăşurată ancheta, pe care a critica-o public, ar putea sta la baza adăugării sale pe listă. El vrea să obţină acum plata cheltuielilor făcute timp de 5 zile pe insulă.

Guvernul american nu oferă date despre suspecţii de terorism şi despre criteriile folosite pentru a adăuga o persoană pe listă. Mai mult, lista poate fi updatată în orice moment, aşa că e posibil ca bărbatul să fi fost adăugat pe listă chiar în timp ce zbura către Hawaii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel