Prioritatea Ministerului Sănătății după tragedia din Colectiv

Ministrul Sănătății, Patriciu-Andrei Achimaș-Cadariu, a vorbit la DCNEWS LIVE, marți, despre programele prioritare pe care le are din poziția pe care o ocupă. 

"Sunt câteva programe pe care mi le-am propus și pe care putem să le îndeplinim în acest an. (...) Un exemplu este programul cu privire la copiii născuți prematur, nou-născuți cu probleme. Ne gândim pe termen lung, ne uităm la natalitatea scăzută, ne uităm la problemele pe care le vor avea în viață, de aceea gândim un lanț complet. Ne gândim că ne lipsește foarte mult educația pentru sănătate. Chiar dacă nu o să-și arate roadele anul acesta, sperăm sau avem dovezi din alte sisteme care l-au implementat, că ne aduc mai repede pacienții când au probleme, că diagnosticăm mai repede boli, că suferința e redusă și, implicit, costurile", a spus ministrul Sănătății. 

Patriciu-Andrei Achimaș-Cadariu a precizat că are o listă de programe de sănătate și acțiuni prioritare și majoritatea lor continuă, unele fiind suplimentate. Ministrul a subliniat că "avem anumite obiective care recurg și din experiențele triste. Ne gândim la un program pentru mari arși, centrele de arși, dar, dincolo de asta, a apărut problema infecțiilor, iar acest program cu privire la infecțiile nosocomiale va fi o prioritate pentru noi". 

De la minutul 06:39:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel