Prinţul Harry, declaraţii acide la adresa presei britanice în instanţă: De când m-am născut, au fost zvonuri că adevăratul meu tată nu ar fi regele Charles

Prinţul Harry, duce de Sussex (Sursa: Agerpres)
Prinţul Harry, duce de Sussex (Sursa: Agerpres)

Prinţul Harry a fost audiat în Marea Britanie, în procesul împotriva grupului editorial al ziarului tabloid "Mirror" (MGN). 

"Speranţa mea este să pun capăt nebuniei presei", a spus Prinţul Harry în timpul mărturiei sale la Înalta Curte din Londra, în cadrul interogatoriului realizat de Andrew Green, avocatul MGN.

"În copilărie şi adolescenţă, am fost victima invaziei presei, în cea mai mare parte a vieţii mele până în prezent. Sunt mii, poate milioane de articole care s-au scris despre mine, de când aveam 12 ani. În copilărie, fiecare dintre aceste articole a jucat un rol distructiv în creşterea mea. De când m-am născut, au circulat zvonuri că adevăratul meu tată nu ar fi regele Charles, ci James Hewitt (unul dintre iubiţii Prinţesei Diana). Mă întrebam continuu despre motivele din spatele acestor zvonuri. Ziarele voiau să insufle îndoială în oameni, astfel încât să fiu înlăturat din Familia Regală?", a declarat Harry în instanţă.

"Simţeam că nu pot avea încredere în nimeni"

"Când informaţiile private pe care le cunosc doar una sau două persoane, ajung pe prima pagină a unui ziar, cercul tău de prieteni începe să se restrângă tot mai mult. Marea majoritate a articolelor au fost atribuite unui partener, unui prieten, unei surse, unei persoane apropiate, ceea ce creează, de fapt, o atmosferă de suspiciune cu privire la posibila sursă a acestor articole. Simţeam că nu pot avea încredere în nimeni, ceea ce a fost un sentiment teribil pentru mine, mai ales când eram atât de tânăr", a mai indicat ducele de Sussex.

Prinţul Harry este primul membru al Familiei Regale Windsor care apare într-o sală de judecată, după prinţul Edward în 1891. Regele Charles a numit procesul intentat de fiul său presei britanice drept "o mişcare sinucigaşă", conform celor spuse chiar de Harry în cartea sa, Spare. 

Meghan Markle, soţia lui Harry, a scris un mesaj scurt pe instagram, în care a spus că "Sunt atât de mândră de prinţ, este atât de curajos!", scrie Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel