Prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, vizită în Egipt. Discuții despre criza climatică şi coexistenţa religioasă - VIDEO

Prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, viztă în Egipt. Discuții despre criza climatică şi coexistenţa religioasă / Foto: Instagram Clarence House
Prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, viztă în Egipt. Discuții despre criza climatică şi coexistenţa religioasă / Foto: Instagram Clarence House

Prinţul Charles este în Egipt pentru a discuta despre criza climatică şi coexistenţa religioasă.

Prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, s-au întâlnit joi la Cairo cu preşedintele Abdel Fattah al-Sissi şi cu Marele Imam al Al-Azhar, cea mai înaltă instituţie a islamului sunnit, la începutul unei vizite de două zile axată pe criza climatică şi pe coexistenţa religioasă, informează Agerpres, citând  AFP.

În timp ce Marea Britanie a găzduit COP26, iar Egiptul va găzdui COP27 anul viitor, fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a s-a întâlnit cu cuplul prezidenţial, cu şeicul Ahmed al-Tayeb, precum şi cu arhiepiscopul anglican al Alexandriei, Sami Fawzi. Charles şi Camilla au vizitat apoi iniţiative care promovează munca femeilor şi ecologia.

Moştenitorul tronului britanic, în vârstă de 73 de ani, şi Camilla, care nu mai vizitaseră Egiptul din 2006, vor participa în cursul serii la o recepţie egipteano-britanică la piramidele din Giza, înainte de a se deplasa vineri la Alexandria, oraş-port aflat în prima linie în faţa schimbărilor climatice.

Boris Johnson: Ne luăm rămas bun de la oraşe întregi



La începutul lunii noiembrie, la summitul COP26 de la Glasgow, premierul britanic Boris Johnson a evocat oraşul Alexandria în legătură cu schimbările climatice.

"Ne luăm rămas bun de la oraşe întregi: Miami, Alexandria, Shanghai, toate pierdute în valuri", le-a spus el participanţilor la acest summit.

Prinţul Charles a preluat de câţiva ani din îndatoririle reginei Elisabeta a II-a (95 de ani) - care se retrage treptat pentru a-şi îngriji sănătatea - îndeplinind multiple angajamente oficiale, atât în Marea Britanie, cât şi în străinătate. Regina a renunţat - "spre marele său regret" - să participe duminică la o ceremonie la Londra în memoria victimelor războaielor din cauza unor dureri de spate. Ea a fost nevoită să îşi anuleze participarea la mai multe evenimente în ultimele săptămâni la sfatul medicilor.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse)

Prințul Charles, JIGNIT public de Meghan Markle: Ei, pur şi simplu, nu înţeleg! Văd câtă durere îi cauzează lui Harry

Aflată într-un proces împotriva Associated Newspapers Limited, Ducesa de Sussex îi ia apărarea soţului ei, Prințul Harry, însă loveşte dur în socrul ei, Prințul Charles şi tatăl ei, Thomas Markle.

Meghan îl consideră pe Prinţul Charles un cicălitor, iar asta reiese din scrisorile pe care le-a scris la un moment dat şi care au fost făcute acum publice la tribunal.    

Markle Markle considera că soţul ei era mustrat de tatăl lui, prinţul Charles, din cauza uşurinţei cu care Thomas Markle, tatăl actriței, vorbea cu presa de scandal. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel