Prințul Paul și prințesa Lia ar fi implicați în dosarul retrocedărilor de terenuri

Dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri se extinde și asupra prinţului Paul de România şi a prinţesei Lia, informează România TV. Procurorii DNA au efectuat percheziţii, miercuri, şi la reşedinţa cumetrii președintelui Traian Băsescu, în dosarul  în care sunt implicaţi mai mulţi magistraţi, dar şi parlamentarii PSD Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam. 

Prinţul Paul şi prinţesa Lia sunt urmăriţi penal pentru că ar fi cumpărat influenţă. Aceștia urmează să fie audiaţi şi ei, miercuri, la DNA Braşov, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, potrivit unor surse judiciare.

Din probe a rezultat, susţin surse citate de Agerpres, că Paul Philippe şi Lia Georgia, cu sprijinul juristei acestora, Ciocoiu Alina Carmen, pretinzând că sunt moştenitorii bunurilor deţinute de Casa Regală a României, au cumpărat influenţă de la Iacob Sorin Ion, care le-a promis că va interveni, direct sau indirect, pe lângă funcţionari cu atribuţii în materia reconstituirii dreptului de proprietate pentru obţinerea mai multor bunuri imobile (terenuri şi clădiri).

Citește și: Viorel Hrebencic, citat în dosarul de retrocedări ilegale. Ilie Sârbu, audiat la DNA Brașov

Documentele din dosar relevă că un prim obiectiv l-a reprezentat reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare situat pe raza oraşului Broşteni, jud. Suceava. Ei ar fi făcut demersuri şi ar fi încercat să capaciteze Comisia locală de fond funciar Broşteni să se pronunţe favorabil asupra unei cereri mai vechi formulate de Paul-Philippe fapte în derulare stopate.

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD, a fost audiat miercuri la DNA Braşov, în Dosarul retrocedărilor ilegale. Potrivit România TV, Viorel Hrebenciuc, deputat PSD, a fost citat şi el de procurori în acest dosar, în calitate de suspect, şi a fost adus cu jandarmii la DNA Braşov. De asemenea, un alt deputat PSD a fost audiat în cursul dimineţii de procurorii anti-corupţie. Procurorii DNA au efectuat mai multe percheziţii în Braşov, Bacău, Covasna şi Bucureşti, la cinci instituţii, printre care şi tribunalele Braşov şi Covasna, fiind vizaţi trei judecători şi doi avocaţi, într-un dosar privind retrocedări ilegale de păduri şi terenuri agricole.

Potrivit DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafaţa de aproximativ 90.000 ha de teren forestier şi 100 ha teren agricol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel