Primele personalități care vor avea medalia de onoare 'Mihai Viteazul' / VIDEO

Comisarul-șef de poliție Christian Ciocan, director de comunicare și purtător de cuvânt al Uniunii Militarilor și Polițiștilor 'Mihai Viteazul', a anunțat care sunt primele personalități care vor primi medalia de onoare 'Mihai Viteazul'.

'Joi, 17 iunie 2021, Uniunea Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul” (UMPMV) va decerna medalia de onoare “Mihai Viteazul” unor personalități militare, pentru contribuția acestora la securitatea națională. Primele personalități care vor primi medalia sunt generalul-maior(rtr) aviator Ion Dobran și generalul-maior(rtr) de flotilă aeriană Radu Theodoru. Gl-mr(rtr) Ion Dobran a împlinit anul acesta 102 ani. Gl. Dobran este unul dintre așii aviației de vânătoare române în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pasionat de avioane încă din copilărie, și-a urmat visul și a absolvit școala de aviație. După absolvire a fost trimis direct pe front. A doborât 18 avioane inamice în peste 300 de misiuni de luptă.', a declarat Ciocan.

Video:

'Gl-mr(rtr) Radu Theodoru, în vârstă de 97 de ani, are o carieră literară bogată, fiind unul dintre cei mai importanți scriitori postbelici din literatura română. De-a lungul timpului, a scris numeroase romane istorice, romane cu subiecte contemporane, de analiză politică, științifico-fantastice, dar și romane document, nuvele și piese de teatru. Evenimentul de decernare a medaliei de onoare va avea loc joi, la ora 11.00, la sediul UMPMV din strada Gheorghe Brătianu nr.7, sector 1.', a declarat Christian Ciocan. 

Video:

Medalia de onoare 'Mihai Viteazul'

'Uniunea Militarilor și Polițiștilor 'Mihai Viteazul' a emis, într-un număr extrem de limitat, medalia de onoare 'Mihai Viteazul', însoțită de documentul care atestă valoarea acesteia. Medalia va fi decernată de Uniunea Militarilor și Polițiștilor prin președintele său, generalul Gabriel Oprea, unor personalități din țara noastră, care au legătură cu sistemul de securitate națională, de apărare și nu numai, de exemplu foștii președinți ai României sau demnitari în activitate. Acest lucru se va decide în board-ul militarilor și polițiștilor.', a spus Ciocan.

'Medalia de onoare 'Mihai Viteazul' este din argint pur 999. Are 37 mm și 31,11 grame. Este emisă prin intermediul Monetăriei Naționale, iar documentul care însoțește această medalie este pe principiul medaliei Steaua României, evident că nu identic. Diploma este infolio, aurită, iar medalia este embosat.' a precizat Ciocan (Vezi știrea aici)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel