Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Uniunea Militarilor și Polițiștilor 'Mihai Viteazul' lansează o medalie de onoare. Ciocan: Va fi oferită pe sprânceană

Comisarul-șef de poliție Christian Ciocan, director de comunicare și purtător de cuvânt al Uniunii Militarilor și Polițiștilor 'Mihai Viteazul', a anunțat lansarea medaliei de onoare 'Mihai Viteazul'.

'Uniunea Militarilor și Polițiștilor 'Mihai Viteazul' a emis, într-un număr extrem de limitat, medalia de onoare 'Mihai Viteazul', însoțită de documentul care atestă valoarea acesteia. Medalia va fi decernată de Uniunea Militarilor și Polițiștilor prin președintele său, generalul Gabriel Oprea, unor personalități din țara noastră, care au legătură cu sistemul de securitate națională, de apărare și nu numai, de exemplu foștii președinți ai României sau demnitari în activitate. Acest lucru se va decide în board-ul militarilor și polițiștilor.', a spus Ciocan.

'Medalia de onoare 'Mihai Viteazul' este din argint pur 999. Are 37 mm și 31,11 grame. Este emisă prin intermediul Monetăriei Naționale, iar documentul care însoțește această medalie este pe principiul medaliei Steaua României, evident că nu identic. Diploma este infolio, aurită, iar medalia este embosat.' a precizat Ciocan.

'Într-un număr extrem de limitat, medalia va pune în evidență calitățile și contribuția persoanelor care o vor primi la dezvoltarea sistemului de apărare, ordine publică  și siguranță  națională, toate acestea reprezentând  securitatea națională a României. Este o monedă care nu este monetizată. Va fi oferită pe sprânceană. Personalitățile care o vor primi vor ocupa un loc aparte în cadrul structurilor de siguranță, ordine publică și apărare ale României, tocmai acestea fiind decorate de Uniunea Militarilor și Polițiștilor Mihai Viteazul.' a declarat Ciocan.

'Uniunea militarilor și polițiștilor Mihai Viteazul s-a înființat cu scopul declarat de a apăra drepturile acestor categorii profesionale și ale familiilor lor. Uniunea a precizat întotdeauna că pensiile militare și ale polițiștilor nu sunt pensii speciale, ci pensii de serviciu. Și cei care nu aveau habar ce pensii au militarii și polițiștii, acum cunosc, în urma demersurilor și declarațiilor noastre din spațiul public pe lângă instituțiile statului și comisiile parlamentare de specialitate.', a spus Ciocan.

'Dumnezeu, Onoare, Patrie nu este doar un motto, este crezul Uniuniii. Așa cum în ortodoxie există Crezul unic, aceasta este și declarația noastră de principii Dumnezeu, Onoare, Patrie . Prin urmare, și medalia de onoare Mihai Viteazul se circumscrie acestor deziderate și principii afirmate și, zi de zi, materializate în tot ceea ce înseamnă domeniile de apărare și siguranță națională. Medalia va fi o recunoaștere de facto, nu formală, superficială.' a concluzionat Christian Ciocan, director de comunicare și purtător de cuvânt al Uniunii Militarilor și Polițiștilor Mihai Viteazul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel