Primele imagini din casa unde fostul şef al DGPI participa la ritualuri şamanice

Au apărut primele imagini din casa unde fostul şef al DGPI, Gelu Oltean, participa la ritualuri şamanice şi folosea droguri. 

Potrivit Antena 3, este vorba de o organizaţie secretă, în sensul în care şi acceptarea participanţilor se făcea destul de greu, condiţionată de o recomandare făcută de un alt participant la un eveniment anterior. 

Procurorii DIICOT au transmis şi faptul că accesul era contra-cost, suma fiind minimum 500 de euro. 

Intervenţie tardivă a forţelor de ordine 

De altfel, Gelu Oltean, fostul şef al DGPI, a confirmat că foloseşte substanţa ayahuasca încă din februarie 2019, însă procurorii au avut nevoie de alte 10 luni pentru a interveni.

"Din ignoranță, există o înțelegere greșită cu privire la ayahuasca. În traducere înseamnă vița de vie a sufletului. Dacă s-ar citi din curiozitate rețetarul acestui ceai pe Wikipedia, că e la îndemâna oricui, s-ar putea vedea că există diferite rețete ce pot fi folosite oriunde în lume legal și unele doar în America de Sud. Ambele rețete au același efect vindecător al unui spectru foarte larg de boli și afecțiuni", declara Gelu Oltean pentru Evenimentul Zilei în februarie 2019. 

Ce transmite DIICOT

"La data de 14.12.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor O. G. M., T. I. M. L. şi Y. A. V., pentru săvârşirea infracţiunilor de punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu a unui local pentru consumul ilicit de droguri şi deţinerea şi desfăşurarea de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc.

La data de 9 decembrie 2019 organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul T. I. M. L., cetăţean britanic, urmează să coordoneze în România, în perioada 13-15 decembrie 2019, împreună cu inculpata Y. A.-V., prin intermediul a două companii globale internaţionale, într-o locație ce urmează să fie comunicată ulterior participanților, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ayahuasca, băutură tradițională folosită de triburi amerindiene ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine - drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor.

Inculpatul își promova evenimentele de acest gen prin intermediul unui website, folosind ca acoperire o firmă de turism, înregistrată în paradisul fiscal Isle of Man, situată în Marea Irlandei", se arată într-un comunicat al DIICOT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel