Primele criterii după care sunt judecați oamenii -expert Harvard

Top 3 cele mai rele alimente pentru creier
Top 3 cele mai rele alimente pentru creier

Un reputat psiholog al Universității Harvard spune care sunt primele două criterii după care un om te judecă atunci când te întâlnește pentru prima dată. 

De regulă, la o primă întâlnire oamenii au tendința să îi privească pe ceialalți timp de câteva secunde, dar ce anume evaluează?

Profesorul Amy Cuddy studiază aceste aspecte împreună cu colegii psihologi Susan Fiske și Peter Glick de peste 15 ani și a descoperit modele în aceste interacțiuni.

În noua sa carte, "Prezența", Cuddy spune că oamenii răspund rapid la două întrebări când vă întâlnesc pentru prima dată:

1. Pot avea încredere în această persoană?
2. Pot respecta această persoană?

Cuddy spune că majoritatea oamenilor, în special în context profesional, consideră că cel mai important factor este competența. Dacă este vorba despre planuri pentru viitor, doresc să demonstreze că sunt suficient de inteligenți și talentați pentru a se ocupa de afacerea dvs.

"Din perspectiva evoluționistă", spune Cuddy, "este mai important pentru supraviețuirea noastră să știm dacă o persoană merită încrederea noastră".

Totul are logică dacă te gândești că în perioada în care oamenii trăiau în peșteri era mai important să-ți dai seama dacă partenerul te va ucide și va fura toate bunurile tale decât dacă ar fi fost suficient de competent pentru a face un foc bun.

În timp ce competența este foarte apreciată, Cuddy spune că se ajunge la acest criteriu numai după stabilirea încrederii, care rămâne factorul principal, relatează independent.co.uk. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel