Primele autobuze Hybrid, pe străzile din Bucureşti. Gabriela Firea, anunţ de ultimă oră

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că pe străzile din Bucureşti au intrat primele autobuze Mercedes Hybrid. 

"#Oxigen #TransportModern

Premieră națională! Azi a intrat pe traseu, pe arterele din București, primul lot de autobuze hybrid mercedes citaro! Așa cum am promis, continuăm să modernizăm parcul auto STB cu autovehicule ultramoderne și nepoluante!

Pe lângă cele 400 de autobuze Euro 6 aflate în trafic, începând de astăzi, 7 iulie 2020, primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro, din cele 130 achiziționate cu finanţare nerambursabilă, vor circula pe traseul liniei 131.

Astfel, noile vehicule vor tranzita zona centrală a Capitalei, respectiv Piaţa Romană, Calea Dorobanţi, Arcul de Triumf, Piaţa Presei, până la Complexul Comercial Băneasa.

Autobuzele, ultramoderne, sunt prevăzute cu funcții special destinate persoanelor cu dizabilități, au instalație de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum și un sistem informatic performant care permite furnizarea informațiilor despre călătoria pasagerilor, în timp real .

• Conform graficului de livrare, toate autobuzele hibrid vor fi livrate până în ianuarie 2021.

• Autobuzele au o capacitate de până la 100 de pasageri, 27 aşezaţi şi 65 în picioare.

• Noile autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid au o garanție de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km.

• Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA. Finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul ”Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțîn poluante în transportul public local de persoane.", a scris Gabriela Firea pe Facebook. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy