Primarul care ar fi fost șantajat de Dan Diaconescu, reținut de DNA

mot
mot

Moţ Ion Florin, primarul comunei arădene Zărand, a fost reţinut de procurorii DNA sub acuzaţia de luare de mită şi spălare de bani. El a primit peste 11.000 de euro mită, din 40.000 de euro promişi, pentru a aviza acte necesare denunţătorului pentru a înscrie dreptul de proprietate asupra unui teren de 250 de hectare. Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea primarului pe o perioadă de 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Oradea efectuează cercetări penale faţă de învinuitul Moţ Ion Florin, primar al comunei Zărand, jud. Arad, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi spălare a banilor", se arată într-un comunicat DNA.

  În perioada aprilie – iulie 2013, învinuitul Moţ Ion Florin, în calitate de primar al comunei Zărand, jud. Arad, respectiv preşedinte al Comisiei Locale de Aplicare a Legilor Fondului Funciar Zărand, a acceptat promisiunea de a primi suma de 40.000 euro, de la un denunţător, cu titlu de mită, se arată ân comunicatul DNA.

 Moţ Ion Florin a acceptat să primească aceşti bani pentru ca, în virtutea funcţiilor deţinute mai sus, să semneze/avizeze mai multe documente (planuri de încadrare în tarla şi certificatele fiscale aferente) necesare denunţătorului pentru a înscrie în Cartea funciară dreptul de proprietate asupra unui teren în suprafaţă de 250 ha situat pe raza comunei Zărand.

Istoria presupusului șantaj în care a fost implicat OTV și Dan Diaconescu

Moț Ion Florin este primarul  care, în 2010, ar fi  fost  șantajat de Dan Diaconescu, administrator şi realizator la OTV. Diaconescu l-ar fi  şatajat - spun procurorii- pe primarul Moţ cu ajutorul colaboratorului său, Doru Pârv, amândoi fiind arestați preventiv la acea vreme.

În octombrie 2010, Diaconescu şi Pârv au fost trimişi în judecată pentru şantajarea primarului Moţ, alături de un alt colaborator al patronului OTV, Mitruş Ghezea, acuzat şi el de şantajarea unui om de afaceri controversat, însă procesul este  şi acum la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. S-au dat termene lungi şi peste 20 de amânări. Următorul termen de judecată este stabilit pentru data de 16 septembrie 2013.

 În referatul de reţinere a lui Dan Diaconescu, DNA consemna faptul că : "in calitate de administrator si realizator de programe la postul OTV, Dan Cristian Diaconescu a exercitat acte de amenintare, atat in mod direct, cat si prin intermediul lui Dorel Petru Parv, cu scopul de a determina persoana vatamata, Ion Moţ, primarul comunei Zărand, judetul Arad, sa dea o suma totala de 200.000 euro".

 Sub presiunea acestor amenintari, din suma pretinsa initial, edilul din Zărand a platit efectiv 30.000 euro si 4.200 lei.

 "Ameninţarea consta în darea în vileag a unor fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana vătămata, cum ar fi alegatia ca ar detine o avere importanta, nejustificata, precum si ca ar efectua tranzactii ilicite cu terenuri agricole, pagubind astfel cetatenii comunei Zarand", se mentiona in documentul citat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel