EXCLUSIV  Primarul Ovidiu Pungan: Conducta Brua, investiție de interes național

Primarul localității Bălănești, Ovidiu Pungan, a explicat la Interviurile DC News importanța locală a construirii magistralei Brua ce va uni România, Bulgaria și Austria în sensul tranportului de gaze.  

Primarul a declarat că susține acest proiect și că speră să construiască în 2020 o rețea de gaze în localitate. "Conducta Brua este de o importanță națională, mă bucură și nu aș vrea să pierdem o asemenea investiție. Am observat și câteva nemulțumiri dar aceste lucruri se vor corecta cu siguranță și, fiind o investiție de interes național, nu ar trebui să ne opunem", a declarat primarul. Acesta a adăugat că este responsabilitatea tuturor, de la simpli cetățeni la primar și prefect, ca acest proiect să fie realizat.

"Aș vrea, împreună cu alte două localități, să profităm de această oportunitate și, chiar dacă nu ne vom putea racorda direct la gaze din această conductă, să se găsească o soluție pentru introducerea gazelor în aceste comune tranzitate. În comuna mea, cetățenii nu vor recompensare materială, dar vor să aibă certitutinea că vor avea gaze. Un sistem de alimentare cu gaz ar fi o mană cerească. În orice zonă în care vine un investitor cere apa, canalizare, energie electrică și gaze. Momentan este un vis, dar am încredere că în 2020 se va implementa sistemul de gaze și în localitățile noastre", a declarat Pungan.

Exportăm lemn bun, importăm peleți pentru foc

Ovidiu Pungan a descris o situație prin care România era obligată prin lege să importe o mare cantitate de lemn pentru foc, în condițiile în care lemnul de calitate era exportat în cantități industriale. "Sunt legi ale ocolului silvic care nu mai permit persoanelor să taie lemne din pădure pentru încălzire pe perioada de iarnă. Era un studiu care spunea că noi ca stat aveam nevoie pentru consum de 22 de milioane de metri cubi și nu puteam tăia decât 5 milioane, iar restul se importa. Pe de altă parte lemnul de calitate se ducea în străinătate și se întorceau peleți", a spus primarul din Bălănești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel