Primarul Genoiu vrea să aducă la Craiova statuia lui Mihai Viteazul din Oradea

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, vrea strămutarea, în Cetatea Băniei, a statuii domnitorului Mihai Viteazul de la Oradea, care a fost dată jos în urmă cu câteva zile de pe soclul din piaţa centrală şi înlocuită cu statuia Regelui Ferdinand, motiv pentru care anunţă că îi va contacta pe proprietarii acestei statui, Asociaţia Mihai Viteazul, pentru a le propune o locaţie centrală, stabilită de comun acord.

"În timp ce Craiova îl omagiază pe Mihai Viteazul, întâiul unificator al Ţărilor Române, într-un alt oraş din ţară statuia acestuia este dată jos pentru a face loc alteia, lucru care mă întristează profund. Motiv pentru care am luat decizia de a contacta proprietarii acestei statui, Asociaţia Mihai Viteazul din oraşul respectiv, pentru a le propune strămutarea acesteia la Craiova, într-o locaţie centrală stabilită de comun acord", a scris Genoiu, duminică, pe Facebook.

Edilul a făcut acest anunţ în contextul în care, în acest weekend, la Craiova a fost organizată cea de a VII-a ediţie a Zilelor "Mihai Viteazul", cu spectacole de muzică şi teatru, ateliere, expoziţii de arme, jonglerii, meşteşuguri medievale. Circa 100 de persoane purtând costume de epocă - artişti invitaţi, actori, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură din oraş, tineri, studenţi - s-au aflat sâmbătă seara în Piaţa "Mihai Viteazul" din centrul Craiovei, acompaniaţi de instrumentişti, jongleuri, animatori etc.

"În acest weekend, Craiova a devenit o aşezare medievală. Craiova îl serbează pe Mihai Viteazul, voievodul care a transformat Cetatea Băniei într-unul din cele mai înfloritoare oraşe, al doilea centru politic şi militar al Ţării Româneşti. Soldaţi îmbrăcaţi în costume de luptă, domniţe, jupâni, cavaleri sau prinţese, cu toţii au fost prezenţi în centrul vechi al oraşului pentru a prezenta tuturor vizitatorilor vremurile de odinioară", a mai scris primarul Craiovei. 

Vezi și: Demontare statuie Mihai Viteazul Oradea. Șerban Nicolae: O mare rușine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel