Primarul din Teiuș, condamnat la închisoare

Justitia
Justitia

Primarul oraşului Teiuş, Mirel Vasile Hălălai, aflat la al doilea mandat, a fost condamnat vineri de Judecătoria Aiud la pedeapsa de doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. 

Decizia nu este definitivă. 

Potrivit minutei postate pe portalul instanţei, termenul de supraveghere stabilit este de trei ani, perioadă în care Hălălai trebuie să se supună unor măsuri de supraveghere. Instanţa îl obligă, de asemenea, pe acesta să urmeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. 

'În temeiul art. 93 alin. 3 C. pen., impune inculpatului, pe parcursul termenului de supraveghere, obligaţia prestării unei munci neremunerate în folosul comunităţii pe timp de 100 de zile. În temeiul art. 404 alin. 2 C. pr. pen., obligaţia de a presta o muncă în folosul comunităţii va fi executată în cadrul Primăriei com. Stremţ sau Primăriei com. Galda de Jos, conform deciziei consilierului de probaţiune, dispusă în temeiul art. 51 alin. 1 rap. la art. 57 alin. 2 din Legea nr. 253/2013', se mai arată în sentinţă. 

Decizia Judecătoriei Aiud este cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

În 2015, ANI a constatat starea de incompatibilitate în ceea ce îl priveşte pe Mirel Vasile Hălălai, primar al oraşului Teiuş, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel