Primarul din Craiova cere reluarea activității: "Lumea nu mai are răbdare să stea în case"

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, cere să fie reluată activitatea în oraş, pentru că „Lumea nu mai are răbdare să stea în case". „Trebuie să absorbim la maximum banii europeni, pentru susţinerea mediului economic", spune edilul. În Dolj, numărul total al bolnavilor de COVID-19 a ajuns la 127.

Craiovenii simt în fiecare zi interdicţiile impuse prin starea de urgenţă şi, din ce în ce mai mult, nevoia să revină la muncă, la activităţile pe care le aveau înainte de epidemie.

Mihail Genoiu, primarul Craiovei, vede asta zi de zi pe străzile din oraş. Şi nu e vorba că oamenii nu respectă prevederile din ordonanţele militare, ci de faptul că pauza le-a ajuns, iar ei se simt pregătiţi să revină la muncă.

„Putem să ne şi protejăm, putem să avem grijă şi de noi şi de semenii noştri, şi să şi muncim.(...) Economia trebuie să reînceapă", susţine Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Craiovenii se tem că, dacă această situaţie se va prelungi, efectele vor fi mult mai greu de gestionat.

„Lumea are nevoie să se ducă la serviciu, să-şi câştige existenţa de zi cu zi", spune un cetăţean, în timp ce altul afirmă că autoritățile trebuie „să lase lumea să iasă să-şi muncească. Lumea care moare de foame, vorba aia...Lumea care nu are absolut niciun venit".

În Dolj, în primele două săptămâni ale lunii aprilie, aproximativ peste 1.600 de firme şi-au trimis angajaţii în şomaj tehnic. În judeţ, numărul bolnavilor de COVID-19 este sub 130, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel