Primarul din Arad cumpără bradul de sărbători: Nu, n-a venit Crăciunul, dar ne pregătim

Foto: Facebook / Călin Bibarț
Foto: Facebook / Călin Bibarț

După principiul vechiului proverb popular românesc, ”iarna car şi vara sanie”, primarul municipiului Arad a decis să cumpere acum, în toiul verii, bradul de Crăciun. 

Călin Bibarț (PNL), primarul municipiului Arad, se pregătește deja de sărbătorile de iarnă, deși suntem în plină vară, iar meteorologii au anunțat Cod galben de caniculă. Edilul vrea să cumpere un brad artificial care să fie amplasat în oraș înainte de sărbătorile de iarnă de anul acesta. 

Mai mult, primarul din Arad s-a pozat lângă pomii împodobiți și așteaptă mesaje de la oameni pentru a alege modelul potrivit. 

”Nu, n-a venit Crăciunul, dar ne pregătim! Nu mai tăiem pădurea și... evităm eternele discuții! Am decis achiziționarea unui brad artificial. Unul frumos, de durată, din elemente demontabile, împodobit din belșug cu mii de luminițe cu leduri și alte ornamente, cu o înălțime de 20 de metri și o bază de 7 m, căruia îi este acordată o garanție de 10 ani! Acum doar probăm modelul la scară redusă...Așteptăm opinii! Pentru frumusețea viitoarelor Sărbători, #pentruARAD”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook. 

Reacții în mediul online

Postarea primarului a stârnit imediat reacții în mediul online. În timp ce unii îl laudă pe edil pentru inițiativă și pentru că ține la înfrumusețarea orașului, alții spun că banii se puteau cheltui pe alte proiecte. 

”Felicitări domnului primar. Sperăm să avem și noi un oraș mai frumos de sărbători ca și alte orașe. Doamne ajută și cu căsuțe să cinstim și noi că pandemia ne-a tulburat. Și sperăm să ajungem la normal, să nu mai intrăm în pandemie”, a scris cineva în comentarii. 

”Cat de mult costă? Domnule Primar țin să vă anunț că avem în circulație tramvaie vechi de pe timpul lui Nea Nicu. Oameni ai străzii care plătesc 5 lei pentru o noapte la adăpost, câini fără stăpân pe străzi”.

”Ferească Dumnezeu, suntem în Iulie, s-au rezolvat toate problemele, asta e tot ce ne lipsea, în rest avem de toate”, a mai scris un internaut. 

Cod galben de caniculă 

 

Până în data de 10 iulie și județul Arad se află sub Cod galben de caniculă. Meteorologii au anunțat că în Banat, Crișana, în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul Maramureșului și în sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură se va intensifica, local va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 și 23 de grade. Disconfortul termic se va menține ridicat și la sfârșitul săptămânii, pe alocuri la câmpie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel