Primăria Deva investeşte în locuinţe modulare pentru familiile defavorizate

Circa 40 de familii defavorizate din Deva, vor fi mutate de administraţia locală în locuinţe modulare, primăria urmând să organizeze o dezbatere publică asupra locului în care vor fi amplasate noile construcţii.

"Căutăm, împreună cu devenii, cea mai bună variantă pentru relocarea familiilor defavorizate din cartierul Grigorescu - zona Porcărie. Este vorba despre aproximativ 40 de familii - circa 150 de oameni, majoritatea copii, care vor fi strămutaţi în locuinţe modulare. Ştiind că este un subiect sensibil pentru locuitorii municipiului Deva, doresc să găsim împreună cea mai bună soluţie pentru rezolvarea civilizată a problemei", a declarat, joi, primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Zonele propuse de administraţia locală pentru amplasarea locuinţelor modulare sunt un teren de 1,8 ha situat în cartierul Bejan, proprietate a primăriei, sau un alt teren de pe strada Depozitelor, care trebuie cumpărat de municipalitate.

"Nu putem face abstracţie de existenţa acestei categorii sociale în Deva. Nu putem întoarce capul în altă parte şi să ne prefacem că această problemă nu există. Ea există şi trebuie să o rezolvăm în mod civilizat", a arătat primarul.

Edilul local a menţionat că relocarea familiilor este motivată prin intenţia autorităţilor de a dezvolta o zonă de agrement şi una rezidenţială în perimetrul ocupat acum de acestea. Proiectul zonei de agrement presupune construirea unui parc, a unei piste de biciclete, terenuri de sport, spaţii de servicii şi un ponton la râul Mureş pentru ambarcaţiuni uşoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel