Primăria Arad, investiție uriașă în centrul orașului

Arad - 1 Decembrie/ Sursă foto: Cristian Euroban
Arad - 1 Decembrie/ Sursă foto: Cristian Euroban

Primăria Arad a scos la licitaţie reamenajarea unei pieţe istorice din municipiu - Piaţa Catedralei, unde se doreşte construirea unei parcări subterane, în timp ce la suprafaţă va exista o zonă pietonală cu un canal de apă lung de 150 de metri şi o fântână arteziană cu 148 de jeturi, proiect estimat la 107 milioane de lei plus TVA.

Primăria municipiului Arad a publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţul de licitaţie pentru realizarea proiectului tehnic şi executarea lucrărilor de reamenajarea a Pieţei Catedralei, aflată în zona centrală a oraşului. Conform anunţului, lucrările sunt estimate la 107 milioane de lei plus TVA, sumă rezultată din studiul de fezabilitate, aprobat de Consiliul Local Municipal în cursul anului trecut. Finanţarea ar urma să fie asigurată prin bugetul local. Termenul până la care firmele interesate să execute lucrările pot depune ofertele în cadrul licitaţiei este 20 martie, iar criteriul principal de stabilire a câştigătorului va fi preţul cel mai mic. Antreprenorul care va prelua execuţia lucrărilor va avea un termen de 28 de luni pentru ca şantierul să fie complet închis.

Se vor demola spații comerciale

Reprezentanţii Primăriei au declarat pentru Agerpres că proiectul prevede demolare a 13 spaţii comerciale deţinute de municipalitate în piaţă, iar în subteran va fi construită o parcare cu 261 de locuri. Amenajările de la suprafaţă includ alei pietonale, mobilier urban, spaţii verzi şi un canal de apă lung de 150 de metri, cu fântână arteziană cu 148 de jeturi ce ajung la o înălţime de până la 7,5 metri. Zona va fi pavată pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi cu dale din piatră de culori diferite. Piaţa Catedralei se află în zona istorică a Aradului, fiind înconjurată de palate seculare şi monumente de arhitectură, precum Catedrala Ortodoxă Veche, Casa 'Tabacovici' sau Palatul 'Nadasdy'. 

VEZI ȘI:

Alegeri prezidențiale 2019. SONDAJ Arad rezultat

Vindeau pastile Ecstasy pe stradă. Flagrant al polițiștilor


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel