Primar din județul Ilfov, sub control judiciar după ce ar fi pretins bani și pavaje

Cătălin Șerban / 06 noi 2019 / 12:52 Salveaza PDF Comentarii
DNA
DNA

Primarul localității 1 Decembrie, din județul Ilfov, acuzat că ar fi pretins bani și pavaje de la administratorul unei societăți cu care Primăria era în relație contractuală, a fost plasat sub control judiciar. Aceeași măsură a fost dispusă și pentru administratorul firmei, potrivit DNA.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, a fost dispus controlul judiciar pe o durată de 60 de zile pentru Gheorghe Petru, primar al localității 1 Decembrie, județul Ilfov, cercetat pentru luare de mită (2 acte materiale), precum și pentru administratorul unei societăți comerciale, cercetat pentru dare de mită.

Faptele de acum 3 ani


„În perioada 29 aprilie-17 septembrie 2016, în calitate de primar al comunei 1 Decembrie, jud. Ilfov, inculpatul Petre Gheorghe a pretins în mod direct, iar ulterior a și primit de la coinculpat, administrator al unei societăți comerciale care se afla în relații contractuale cu Primăria, bani în sumă totală de 61.554 lei și foloase (pavaje) în cuantum de 79.201 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acelor îndatoriri reglementate de Legea nr. 215/2001 și Legea nr. 273/2006, pe parcursul relațiilor contractuale dintre firma administrată de omul de afaceri și Primăria Comunei 1 Decembrie”, arată DNA într-un comunicat de presă transmis miercuri.

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra a patru terenuri aparținând primarului și asupra a două terenuri aparținând administratorului societății comerciale, conform Mediafax.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25