Prima tentativă de crimă în Antarctica

Un om de știință, care lucra într-o stație de cercetare rusească din Antarctica, ar fi înjunghiat și a rănit un coleg după o ceartă generată de faptul că dezvăluia sfârșitul cărților pe care le citea.

Serghei Savitsky, în vârstă de 55 de ani, și colegul său de 52 de ani, Oleg Beloguzov, petreceau ore lungi la postul din Bellingshausen, de pe insula King George, în Antarctica, citind. Baza funcționează din 1968 și ține de Institutul rus pentru Cercetări în Antarctica și Arctica.

Conform agenția ruse de știri Interfax, preluată de scotsman.com, săptămâna trecută, Savitsky a fost acuzat că l-a înjunghiat pe Beloguzov, în piept, cu un cuțit. Se pare că incidentul s-a întâmplat deoarece acesta a cedat nervos, în urma celor patru ani petrecuți în singurătate în acel loc.

Se crede că atacul lui Savitsky asupra colegului se datorează faptului că "s-a săturat de faptul că îi spunea sfârșitul cărților". Beloguzov a fost rănit în urma atacului și a ajuns la unitatea de terapie intensivă a unui spital militar din sudul statului Chile, iar viața lui nu mai este în pericol. Presupusul atacator a fost chemat la Sankt Petersburg, unde a fost arestat imediat și a fost declanțată o cercetare penală.

Se crede că este prima dată când un om a fost acuzat de tentativa de crimă în Antarctica. Alexander Klepikov, director adjunct al Institutului de Cercetări Arctice și Antarctice, a declarat pentru televiziunea rusă: "Sunt oameni de știință profesioniști care lucrează ani lungi pentru a obține rezultate în expedițiile noastre. Este de datoria anchetatorilor să afle ce a declanșat conflictul, dar ambii oameni sunt membri ai echipei noastre".

Legea rusească

Omul de știință Serghei Savitsky s-a predat șefului bazei Bellinghausen, însă acolo nu există nici închisoare, nici tribunale, nici poliție. Odată cu semnarea Tratatului pentru Antarctica, în 1959, inițiat de SUA și URSS, s-a convenit că o persoană care comite o crimă în acest loc se supune legilor care sunt în vigoare în țara sa de origine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel