Prima reacție din PSD după dosarul lui Cîțu: Demisia de urgență

Sursă foto: Administrația prezidențială
Sursă foto: Administrația prezidențială

După ce a fost publicat întreg dosarul condamnării premierului Florin Cîțu, Daniel Suciu a venit cu câteva remarci.

Daniel Suciu, deputat al partidului Social Democrat, a intervenit la Antena 3, imediat după ce întreg dosarul premierului Florin Cîțu a fost publicat, și a vorbit despre necesitatea ca președintele Iohannis să ia măsuri în acest caz:

„Inconștient, iresponsabil a fost și acum 20 de ani, nu s-au schimbat deloc datele problemei nici acum. (...) Spun că a fost iresponsabil și arogant pentru că știind cât e de groasă e problema domniei sale, pleacă acasă și nu îl interesează că a făcut o infracțiune în SUA, unde era oaspete, nu era pe moșia domniei sale”, a precizat politicianul PSD.

„Klaus Iohannis să ia măsuri urgente”

Mai am o întrebare care este pe buzele tuturor. Unde este președintele tuturor românilor în aceste momente? A știu Klaus Iohannis despre acest incident? Acum vedem detaliile că nu a fost o chestiune foarte simplă, ci cu programe de reeducare, amenzi, muncă în folosul comunități. Dacă a știut, să ne explice tuturor de ce l-a nominalizat premier. Dacă nu a știut, mă aștept,... cu bicicleta, cu schiurile, cu geaca roșie, nu are decât să năvălească toate instituțiile statului  care nu i-au spus.

Să taci în acest moment, tu, președintele României, care ai girat și care vrei să-l umfli cu pompa pe Florin Cîțu și să-l faci președintele PNL, cred că ai o mare problemă. Tăcerea aceasta este devastatoare. Nu mă interesează că se măcelăresc între ei, dar gândiți-vă că această știre deja face înconjurul mapamondului și România are astăzi, cu cuvintele lor, un premier penal, un infractor internațional, un om care a avut grave probleme cu băutura. Toată lumea greșește, dar aroganța domniei sale, conduce România la fel cum a condus atunci, ba pe stânga, ba pe dreapta. Mă aștept ca domnul Rareș Bogdan, oamenii responsabili din PNL, să aibă bunul simț să tacă, iar Klaus Iohannis să vină să ne explice pentru că astăzi avem pe cineva care nu mai trebuie să fie premier și cerem și noi demisia de urgență“, a conchis deputatul PSD Daniel Suciu.

CITEȘTE ȘI   -  Chirieac, după ce a apărut dosarul lui Cîțu: Lumea a aflat că împăratul e gol! Schimbarea sa l-ar scoate din zona de confort pe Iohannis

DOCUMENT cu dosarul penal al lui Florin Cîțu din instanța din SUA. Alcoolemie Cîțu. ”Inculpatul avea ochii injectați și umezi”

Mediafax a publicat întreg dosarul premierului Floirn Cțu de la condamnarea sa din SUA.

Noaptea fatidică: 3 decembrie 2000, ora 2.08. Mașina Ford Probe roșie mergea de pe-o parte pe cealaltă a drumului, Florin Cîțu era băut, avea ochii injectați și o alcoolemie (BAC) de 0.161, limita legală fiind de 0.08.

În aceeași noapte de 3 decembrie 2000, Florin Cîțu este luat în custodia autorităților americane care stabilesc o cauțiune de 1950 de dolari.

După ce procurorul formulează oficial acuzațiile și le trimite judecătorului, Florin Cîțu nu se mai prezintă la instanță pentru că se întoarce în România pentru sărbătorile de Crăciun.

Revenit în SUA în ianuarie 2001, Florin Cîțu pledează nevinovat, se ia la trântă cu autoritățile americane, enervează instanța care amenință cu un mandat de arestare dar intră în programul Drinking Drivers.

Spre sfârșitul lui februarie 2001, Florin Cîțu se răzgândește, face un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul, acceptă să intre într-un program de evaluare împotriva abuzului de substanțe și trimite evaluarea sa într-un plic „confidențial” la instanță (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel