Prima afacere cu profit a lui Patriciu

patriciu
patriciu

Prima afacere a lui Dinu Patriciu care aduce profit a fost cumpărată în urmă cu patru ani la un preț mic. Joi, a anunțat un profit de trei milioane de dolari în semetrul al treilea, în creștere cu 853,1% faţă de perioada similară a anului trecut şi de aproape de 300% faţă de trimestrul precedent. Patriciu a preluat controlul Băncii Poporului din Georgia în anul 2009. 

Patriciu a cumpărat în 19 septembrie 2009 91,218% din acțiunile băncii prin intermediul Liberty Capital LLC. Tranzacția a fost anunțată cu trei zile mai târziu. După patru ani, activele au crescut cu 360% față de momentul preluării. Creditele au crescut cu 550%. Cea mai mare creștere o au depozitele, care au crescut cu peste 600%, scrie Capital.

Bloomberg scria că banca georgiană fusese preluată la o cotație cu mai mult de 80% sub prețul mediu de tranzacționare din acea perioadă, iar președintele vehiculului de investiții al lui Patriciu, Lado Gurgenidze, indica o sumă de circa 15 milioane dolari. Patriciu l-a pus președinte al Liberty Bank pe Lado Gurgenidze, fost prim ministru georgian și unul dintre cei mai experimentați bancheri din Georgia.

În luna aprilie a acestui an, Dinu Patriciu dezvăluia că a  pierdut 500 de milioane de euro din cauza crizei economice. Omul de afaceri a precizat că afacerile care i-au adus cele mai mari pierderi sunt imobiliarele și magazinele mic.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel