Prim-procuror: Modificările legilor justiţiei reduc posibilitatea de a ne face datoria

Prim-procurorul Parchetului Sălaj a declarat că modificările legilor justiţiei o să ne lipsească de posibilitatea de a ne face datoria.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Crin Bologa, susţine că modificările preconizate pentru legile justiţiei vor duce procurorii în imposibilitatea de a-şi face datoria.

'Am avut mari tulburări în anul 2017, probabil în anul 2018 vom avea şi mai mari. Noi o simţim ca o agresiune asupra posibilităţii procurorilor de a-şi face datoria, de a-şi respecta jurământul depus la învestirea în funcţie şi ne este frică de faptul că modificările legislative care se preconizează şi care s-au încercat a fi făcute o să ne lipsească de posibilitatea de a ne face datoria. Datoria noastră este a afla adevărul, astfel încât să respectăm drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi ale celor cinstiţi şi ale inculpaţilor. Nu ne-a fost uşor în 2017, probabil în 2018 ne va fi tot aşa. Să vedem ce va urma', a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, Crin Bologa.

Acesta a adăugat faptul că deja o mare parte din articolele legii de organizare judiciară au fost declarate neconstituţionale.

'Faptul că altele n-au fost declarate neconstituţionale înseamnă că pot fi constituţionale, dar nu ştiu dacă sunt utile sau sunt un sprijin sau în regres în instrumentarea dosarelor', a precizat sursa citată.

[citeste si]

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj a menţionat faptul că procurorii din Sălaj au transmis poziţia lor la CSM, care a luat în considerare părerea tuturor procurorilor din ţară şi a dat avize negative pe modificările legilor justiţiei. Crin Bologa a subliniat faptul că, în opinia sa, se doreşte o timorare a procurorilor şi o obiectivizare a răspunderii disciplinare, adică orice schimbare de soluţie într-un dosar să fie prevăzută ca o culpă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel