Pride România, amendată de CNCD pentru o piesă de teatru. Au jignit Biserica Ortodoxă Română

Foto: Facebook / Cluj Pride
Foto: Facebook / Cluj Pride

Asociația Pride România a fost amendată de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru o piesă care a defăimat religia ortodoxă. 

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat cu 2.000 de lei Asociația Pride România pentru spectacolul de teatru de la Cluj-Napoca „Eu sunt! Şi?", deoarece piesa a defăimat religia ortodoxă. Spectacolul a fost prezentat în cadrul Săptămânii Mândriei din vara acestui an.

Președintele Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Astalosz, a precizat pentru Mediafax, că Asociația Pride România a fost amendată cu 2.000 de lei pentru spectacolul „Eu sunt! Şi?", pentru că a defăimat religia ortodoxă.

Spectacolul a fost prezentat în luna iunie, în cadrul festivalului „Săptămânii Mândriei". În spectacol, actorii sunt pe jumătate îmbrăcați cu haine bisericești și folosesc, drept masă, o icoană.

Ce au spus organizatorii despre piesă și care a fost reacția bisericii

Organizatorii au precizat, la acel moment, că piesa „Eu sunt! Şi?" abordează problema identităţii sexuale prin prisma ambelor tabere, pro/contra, într-o cheie ironică şi aproape autoironică, spectacolul fiind un colaj de idei, rezultatul unei introspecţii individuale şi colective.

Și Patriarhia Română a reacționat, în vara acestui an, și a criticat spectacolul.

„Conţinutul indecent al acestei reprezentaţii include folosirea batjocoritoare a unor simboluri religioase creştine, mesajul transmis fiind unul deliberat blasfemiator. Asemenea atitudini jignitoare la adresa covârşitoarei majorităţi a românilor, etichetarea negativă a credincioşilor creştini, ofensarea repetată a sentimentelor religioase dezbină societatea şi denotă intoleranţă tocmai din partea acelora care fac apel în mod insistent la toleranţă. Considerăm că este vorba de un act de propagandă ideologică anticreştină, care nu poate fi scuzat sub pretextul unei manifestări aşa-zis artistice", se arată în reacția Patriarhiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel