Prezidențiale. Narcisa Iorga, despre Iohannis: Absolut INADMISIBIL! Zic să nu se mai organizeze nici primul tur

Narcisa Iorga, fost membru CNA, l-a criticat pe Klaus Iohannis.

”Consider inadmisibil discursul președintelui României la instalarea Ministrului de Interne. Inadmisibil! Refuză orice dezbatere de campanie. E mândru că și-a atins obiectivul, de a instala un guvern PNL, folosindu-se de partidele parlamentare altele decât PSD, dar nu vrea să se prezinte la dezbateri măcar cu candidații acestor partide parlamentare. Nu vrea și gata! Nu a acordat niciun interviu presei de vreo patru ani. Nu și-a făcut campanie electorală decât în mediu septic, în interiorul PNL. S-a adresat întotdeauna cu apelativul "Dragii mei liberali". Restul nu existăm! De câteva zile, își pune oamenii să lanseze ideea că ar fi bine să fie ales din primul tur, ca să nu mai fie cheltuiți bani aiurea. Eu zic să nu se mai organizeze nici primul tur, dacă oricum se știe cine va câștiga.


Klaus Iohannis nu mai are nevoie de campanie. Folosește din plin instalarea miniștrilor pentru a-și lansa temele. Dacă n-ați văzut, nu vă faceți griji! Discursul e același. Nimic nou! Atâta poate. Și totuși, mi se pare absolut inadmisibil că a ținut în fața șefilor de arme din MAI un discurs 100% propagandist politic, ceea ce este interzis de legea privind statutul polițistului.


Legea nr. 360/2002 privind Statutul Polițistului


Art 43
Polițistului îi este interzis, în orice împrejurare:


f) să redacteze, să imprime sau să difuzeze materiale ori publicații cu caracter politic, imoral sau care instigă la indisciplină;


Art. 45.
(1) Polițistului îi este interzis:


a) să facă parte din partide, formațiuni sau organizații politice ori să desfășoare propagandă în favoarea acestora;


b) să exprime opinii sau preferințe politice la locul de muncă sau în public;


Păi și dacă președintele României, garantul Constituției, deci al oricărei legi române, ignoră flagrant o interdicție ce se adresează polițiștilor, cum poate același președinte să le ceară să respecte legea? În fața MApN, la instalarea ministrului Apărării, Iohannis nu s-a referit la politică. O astfel de diferențiere între două instituții cheie de siguranță și apărare e inadmisibilă! Mai mult, Iohannis le-a cerut polițiștilor să se reabiliteze în ochii românilor, ca și când nu tot oamenii politici și-au bătut joc de ei în fel și chip, i-au folosit, i-au umilit, i-au ponegrit, au întors societatea împotriva lor, strict din interese politice de grup, inclusiv cei care tocmai intră în guvern astăzi”, a scris Narcisa Iorga pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel