Prezidenţiale 2019. Olt: Sediul BEJ, mutat în clădirea unui fost liceu, pentru mai mult spaţiu

Sediul Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Olt va fi mutat, în premieră, în clădirea unui fost liceu din municipiului Slatina, unde sunt încăperi suficiente, astfel încât în noaptea predării buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare procesului electoral să existe condiţii bune de aşteptare pentru reprezentanţii secţiilor de votare, a anunţat, vineri, Instituţia Prefectului.

Potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES, prefectul judeţului Olt, Angela Nicolae, a dispus ca începând din 6 noiembrie, sediul BEJ Olt să fie mutat în clădirea fostului Colegiu Agricol 'Carol I', de pe strada Strehareţi din Slatina. Până pe 6 noiembrie, BEJ Olt va funcţiona în clădirea în care este şi Instituţia Prefectului, în centrul municipiului Slatina.

Mutarea sediului BEJ a fost decisă pentru ca 'în noaptea predării buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare procesului electoral, preşedinţii, locţiitorii şi reprezentanţii secţiilor de votare să beneficieze de cele mai bune condiţii de aşteptare', menţionează sursa citată. Totodată, prefectul a dispus şi alte măsuri organizatorice pentru noaptea alegerilor, precum acordarea unor bonuri de ordine reprezentanţilor secţiilor de votare strict în ordinea sosirii lor la BEJ, urmând ca înştiinţarea să se realizeze prin sistem audio şi amenajarea mai multor săli de aşteptare în care să fie prezente echipe formate din personalul tehnic auxiliar al BEJ pentru a ajuta preşedinţii, locţiitorii şi reprezentanţii secţiilor de votare la pregătirea materialelor ce urmează a fi predate.

Alte măsuri dispuse de prefect vizează prezenţa mai multor echipe formate din reprezentanţi BEJ Olt, Autorităţii Electorale Permanente şi Direcţiei de Statistică, ce vor participa la preverificarea documentelor, amplasarea, într-o sală special amenajată, a şapte staţii de lucru de la Statistică pentru prelucrarea proceselor-verbale etc. În sălile de la BEJ vor fi amplasate aparate cu apă caldă şi rece şi vor fi puse la dispoziţie ceai şi cafea instant. La alegerile din ultimii ani, sediul BEJ Olt a fost în clădirea în care funcţionează Prefectura şi din cauza spaţiul restrâns s-a produs înghesuială, reprezentanţii secţiilor de votare au aşteptat timp de mai multe ore iar procesul de predare a documentelor electorale de către secţiile de votare s-a finalizat abia în seara zilei de luni, la aproape 24 de ore după încheierea votului, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel