Urmărește emisiunea live


Prezidențiale 2019. Chirieac: Cel mai mare eșec al lui Iohannis

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o analiză care vizează alegerile prezidențiale din 2019.

"Poate că trebuie să discutăm de toate ca apoi să nu ne mirăm, cum m-am mirat eu că l-au scos pe Cioloș din cutie. În august 2015, mi se spunea, de la cele mai înalte niveluri, că vine premier Dacian Cioloș. Şi eu spuneam: "Ha, Ha, Ha!". Era încă Victor Ponta - care demisiona pe Facebook din functia de președinte PSD. Astăzi, când vorbim, la confruntarea Dragnea-Iohannis, câştigă Dragnea. Veți spune de unde, că în sondaje...? Vă spun de ce. Statul subteran nu ar fi atât de furibund în ascunderea lui Dragnea, dacă nu s-ar teme că într-o confruntare directă l-ar bate pe Iohannis. Nu uitaţi că domnul preşedinte Iohannis a fost bătut în primul tur şi de domnul Ponta, cu 40 la 30. Cu zece puncte avans. Dacă domnul Ponta nu era şi el contaminat de aroganță şi nu băga de seamă că nu poţi prosti poporul la nesfârşit şi anunţa că se înființează în străinătate 100 de secţii de votare noi... Câte sunt în Paris? Două. Douăzeci facem acum. Câte sunt în Londra? Două. Cincizeci facem acum. Că nu dădea de la dânsul, dădea din bugetul de stat. Domnul Ponta era preşedinte în zona asta. Dânsul trebuia să îşi dea seama de valul care s-a ridicat, în mediul virtual", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, pentru România TV.

Vezi și: Prezidențiale 2019. Pieleanu: Un candidat surpriză

Pe domnul Iohannis l-ar bate oricine

"Problema este că nu va fi în finală domnul Klaus Iohannis. Pe domnul Iohannis l-ar bate oricine, acum, în zona asta. Veţi vedea atitudinea lui Klaus Iohannis, într-o lună când se vor face primele sondaje - să nu le spun "pe bune" - să spun "proaspete". Să vedeţi pe ce loc este la prezidențiale. Mă tem că este cu o singură cifră. Dânsul se mai poate baza pe minoritatea maghiară, în aceste momente. Care şi ea este o minoritate educată, ancorată în realităţile româneşti. Ar putea să schimbe macazul. Dar, teoretic, minorităţile votează un minoritar. Deci era avantajul principal al lui Klaus Iohannis că este etnic german. Am avut aşteptări de la dânsul ca de la Carol I. Când colo, s-a dovedit un Traian Băsescu mai înalt şi mai chipeş, în zona asta", a mai spus Bogdan Chirieac.

Vezi și: Iohannis, sigur de un nou mandat la Cotroceni. Chirieac, ipoteză-cheie

Care este cel mai mare eșec al lui Klaus Iohannis

"Cel mai mare eșec al lui Klaus Iohannis este acela că nu a putut să pună punct epocii Băsescu, epocii răului, în zona asta. Klaus Iohannis nu a arestat oameni pentru că s-a aşezat pe aceeaşi parte cu statul subteran şi nu i-a oprit, i-a ţinut în funcţie cât a putut, e altceva. Nu mi-l imaginez - şi asta e un plus. Între Klaus Iohannis şi Dacian Ciolos, eu aleg Klaus Iohannis. Astăzi, când vorbim, Dacian Ciolos l-a depăşit de mult pe Klaus Iohannis. Ca să scoţi pe altcineva pe zona anti-PSD, îți trebuie resurse, echipe, bani şi foarte multă ştiinţă de carte, tehnologie şi un vehicol politic. Nu ai când, în zece luni, să le faci pe toate. În cazul lui Cioloș, s-au pregătit lucrurile. Pe vremea lui Cioloș, a vizitat toată ţara, om cu om, în perioada asta, în anul ăsta. Problema este când va face aterizarea în presa mare. Reţelele sociale sunt fundamentale, dar ele sunt alimentate după apariţia în presa mare. Presa mare înseamnă televziunile de mare audienţă, în România. Acolo nu a apărut. Când a apărut, a fost un dezastru", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

Cine va câștiga alegerile prezidențiale

Analistul a concluzionat ferm: "Finala va fi, în opinia mea, Liviu Dragnea - Dacian Cioloș. Nu ştiu cine va fi președintele României pentru că cele două săptămâni sunt cu totul altă campanie faţă de cea de un an, până la final".

Vezi și: Dragnea: Cine face greșeala să aștepte ceva de la Iohannis se păcălește

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel