Prezidenţiale 2019, vot în străinătate. MAE, informaţii de ultimă oră

Mihai Ciobanu / 08 noi 2019 / 10:20 Salveaza PDF Comentarii
Alegeri FOTO AGERPRES
Alegeri FOTO AGERPRES

Votul la alegerile pentru desemnarea Preşedintelui României a început în străinătate, vineri, 8 noiembrie, la Auckland, în Noua Zeelandă, la ora 01.00, ora României (ora 12.00 ora locală), la secţia de votare nr. 17, cea mai îndepărtată secţie de votare organizată în afara graniţelor României.

Următoarele secţii de votare au fost deschise în Australia, Japonia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, China, Filipine, Republica Indonezia, Vietnam, Regatul Thailandei, Malaysia, Singapore, Kazahstan, Sri Lanka, India, Pakistan, Turkmenistan. La ora 9.00, ora României, votul este în curs de desfăşurare în 24 de secţii de votare organizate în străinătate. Procesul de votare decurge în condiţii normale, în toate cele 24 de secţii deschise la această oră.

La ora 10.00, ora României, se va închide prima zi a votării la secţia din Auckland, Noua Zeelandă.

Trei zile pentru diasporaVotul în cadrul celor 835 de secţii organizate în străinătate se desfăşoară pe parcursul a trei zile: vineri, 8 noiembrie 2019, în intervalul orar 12.00 - 21.00, şi sâmbătă şi duminică în intervalul orar 07.00 - 21.00. Reiterăm recomandarea adresată cetăţenilor aflaţi în străinătate pe durata alegerilor prezidenţiale de a se prezenta la vot pe durata celor trei zile (vineri, sâmbătă şi duminică) pentru a evita aglomerarea în ultima zi.

Pentru asigurarea condiţiilor optime de vot pentru toţi cetăţenii români aflaţi în străinătate care doresc să îşi exercite dreptul la vot pentru acest scrutin, MAE a trimis 4.501.107 de buletine de vot. Cetăţenii români care votează în străinătate pot accesa harta interactivă a secţiilor de votare pe site-ul oficial al MAE: http://www.mae.ro/maps/4083.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27