Prezidențiale 2009. Tăriceanu: Sistem paralel de putere

Călin Popescu-Tăriceanu a vorbit despre comisia de anchetă care ar trebui să clarifice „aspectele ce țin de organizarea alegerilor din 2009, dar și de rezultatul scrutinului prezidențial”. Acesta a spus că nu știe în ce măsură capturarea lui Ghiță va face lumină în acest caz.

”Se confirmă de fapt existența unui sistem paralel de putere în România, un sistem de putere exercitat de instituții care nu au legitimitate în acest sens și cred că acest lucru merită să fie investigat de o comisie parlamentară de anchetă pentru a face lumină în această chestiune.”, a spus președintele Senatului.

Întrebat cine trebuie să fie chemat la audieri aceasta a răspuns: „ Comisia trebuie să hotărască în primul rând persoanele care sunt deja de notorietate ca au participat la aceste întâlniri care ridică semne de întrebare în legătură cu oportunitatea prezenței lor la astfel de reuniuni nefirești, aș spune. Cum se poate justifica prezența procurorului general al României în compania unor politici și altor conducători de instituții în noaptea alegerilor care urmăreau ce? Trebuie să lămurim aceste chestiuni. Bănuiesc că în afară de aceste persoane comisia trebuie să decidă și cred că va fi oportun să lărgească investigația asupra tuturor persoanelor care au avut un rol sau despre care se vor obține informații că au avut un rol în această operațiune.”, a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu a mai menționat faptul că nu știe dacă prinderea lui Sebastian Ghiță va face lumină în acest caz.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel