Prezentatorul unui talk show, CONDAMNAT pentru promovarea violului

Pexels
Pexels

Gazda unui talk show din Coasta de Fildeș a primit o pedeapsă cu suspendare și amendă pentru promovarea violului.

Un proeminent prezentator de televiziune din Coasta de Fildeș a primit o pedeapsă cu suspendare de 12 luni de închisoare pentru promovarea violului în timpul unei transmisiuni live. Yves de M'Bella a invitat un bărbat, descris ca fost violator, să demonstreze pe un manechin cum a agresat femeile, informează BBC

A urmat o indignare generalizată, iar M'Bella a fost suspendată de la televizor și radio. Ministrul afacerilor femeii, Nassénéba Touré, a declarat că transmisia de luni a subminat eforturile de eradicare a violului.

Amendă și pedeapsă cu suspendare

Curtea a amendat prezentatorul cu 3.600 de dolari (2.600 de lire sterline) și i-a fost interzis să părăsească orașul principal al țării, Abidjan, relatează agenția de știri Reuters, citând un oficial. Invitatul, Kader Traoré, a fost condamnat la doi ani de închisoare și amendat cu 900 de dolari, tot pentru promovarea violului. Totuși, el a declarat instanței că anterior a fost condamnat pentru furt și nu pentru viol.

Segmentul programului, difuzat în prim-time pe un canal de televiziune privat, trebuia să condamne agresiunea sexuală, relatează agenția de știri AFP. Dar M'Bella părea să râdă și să glumească în timp ce îl ajuta pe Traoré să așeze manechinul pe podea. Ulterior, oaspetele a fost invitat să ofere femeilor sfaturi despre cum să evite violul. O petiție online care cerea pedepsirea lui M'Bella a strâns aproape 50.000 de semnături până miercuri seară.

Reacții vehemente

Bénédicte Joan Ouamba, care militează împotriva violenței de gen, a spus că în calitate de „supraviețuitor, a fost foarte greu să vezi această scenă”. Una dintre cele mai cunoscute sportive din Coasta de Fildeș, sprinterul Marie Josée Ta Lou, a scris pe Twitter: "Te-ai gândit la toți oamenii care au fost violați?"

Între timp ce unul dintre colegii lui M'Bella de la NCI, Hannane Ferdjani, a scris pe Twitter că programul este revoltător, întrebând de ce nimeni din platou nu a făcut nimic pentru a opri transmisia.

Vezi și: Avorturile din Texas, interzise după şase săptămâni de sarcină. Curtea Supremă a respins blocarea legii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel