Presiuni dosare. Florian Coldea răspunde acuzațiilor

În cadrul unui interviu, Florian Coldea a răspuns acuzațiilor cu privire la discutarea unor dosare de la DNA și chiar instrumentarea lor. 

În privința dosarelor de la DNA, Florian Coldea spune că a fost "implicat în activități de cooperare cu 
procurori ai Ministerului Public, deci inclusiv cu DNA, în limita atribuțiilor legale. Astfel de activități aveau legătură cu decizii privind responsabilitățile SRI și în niciun caz cu instrumentarea cauzelor de către procurori," a spus Coldea. 

Iată ce spune în continuare fostul prim adjunct SRI, conform ziare.com. 

"Consider ca lupta impotriva coruptiei a fost una dintre misiunile importante ale Serviciului, care a contribuit consistent la dezvoltarea Romaniei si la asezarea tarii noastre pe harta democratiilor consolidate.

Aceasta lupta s-a dus de catre SRI in mod corect, legal, in parteneriat cu celelalte institutii ale statului, cu respectarea stricta a cadrului legislativ si a normelor in vigoare. Succesul acestei lupte este dovedit de condamnarile definitive ale instantelor in majoritatea spetelor in care SRI a oferit suport legal. Dar, ca in orice razboi, victimele sunt si de-o parte si de alta.

Întrebat despre acuzațiile Alinei Bica, fosta șefă DIICOT, conform căreia Florian Coldea făcea presiuni și dădea chiar sugestii în doasre, fostul prim adjunct SRI spune că această variantă se exclude din start. 

"Sugestii sau presiuni referitoare la felul în care să instrumenteze procurorii de caz vreun dosar? Exclus! Nici ofițerii SRI eventual implicați profesional, nici eu și cred că nici șeful unei unități de parchet nu știe ce se află într-un dosar și cum își instrumentează fiecare procuror cauza," a spus Coldea.

Referitor la acuzațiile lui Dragomir conform căreia a ordonat dosare și arestări, Florian Coldea neagă astfel de fapte.

"Nu. Este o minciună. Va fi nevoit să probeze și, la un moment dat, să răspundă pentru a fi făcut o astfel de acuzație. A mai spus și alte minciuni la fel de periculoase și grave. Eu afirm în mod responsabil-și pot probă aceste lucruri-nu avea cum să vadă ofițeri acoperiți intrând sau ieșind de la mine din birou.

Pentru că la mine în birou nu au fost ofițeri acoperiți. Este regulă elementară a oricărui serviciu de informații din lume, nici eu nu m-am abătut de la ea: cu ofițerii acoperiți nu se pot realiză întâlniri operative în sediul central al instituției. De aceea insist să spun că acestea sunt minciuni inabil ticluite.

Că să dăm o notă comică acestor afirmații, nu exclud că el să-i fi văzut în sediul instituției pe domnii și doamnele care au susținut public că au avut întâlniri cu mine sau la care aș fi participat. Eu nici nu confirm, nici nu infirm unde, când, cu cine, în ce scop sau în ce calitate am realizat întâlniri, păstrând regula de aur a activității de intelligence," a mai spus Coldea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel