Preşedinţia Consiliului UE. Manfred Weber, declarații despre România

Manfred Weber a reitrat faptul că asigurarea preşedinţiei Consiliului UE, o sarcină importantă pentru guvernul român.

Europa este îngrijorată de discuţiile din România dacă guvernul de la Bucureşti este pregătit sau nu pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE, a susţinut joi candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia viitoarei Comisii Europene, Manfred Weber, într-o întâlnire cu un grup de jurnalişti români la sediul din Bruxelles al Parlamentului European.

Credibilitatea guvernului socialist-liberal din România a fost deja afectată din cauza discuţiei despre legislaţia anticorupţie; credibilitatea pentru a conduce în mod adecvat Consiliul UE a fost atacată şi afectată de deciziile majorităţii socialist-liberale din parlament şi acest lucru nu a oferit o bună imagine pentru momentul când România preia preşedinţia Consiliului UE. Tratăm foarte serios temerile exprimate de preşedintele Klaus Iohannis şi de aceea cred că guvernul român are o sarcină importantă în această privinţă, a spus Weber, liderul grupului europarlamentar al PPE.

Evenimente politice majore

Asigurarea preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene este o sarcină importantă întrucât în prima jumătate din 2019 va avea loc Brexit-ul, se vor desfăşura alegerile europene şi sperăm că va fi convenit viitorul cadru financiar multianual, a mai spus el.

Weber a amintit de rezoluţia adoptată în urmă cu câteva săptămâni de Parlamentul European cu privire la statul de drept în România. ''Ceea ce nu pot accepta este faptul că premierul român ne-a făcut aici, în Parlamentul European, promisiuni foarte clare despre ceea ce vrea să schimbe şi apoi s-a întors la Bucureşti şi nu i-a mai păsat (de promisiunile respective, n.red). Acest lucru este inacceptabil pentru noi. Iată de ce, rezoluţia PE este extrem de clară în legătură cu ce aşteptări avem şi sper că guvernul român va arăta dorinţa de a-şi aduce contribuţia. Nu este vorba despre 'UE împotriva României', nu este deloc vorba despre aşa ceva, pentru că ceea ce facem este în favoarea României pentru a avea o abordare în vederea modernizării ţării, pentru a avea o societate modernă. (...) Când am fost data trecută la Bucureşti, am întâlnit mulţi demonstranţi pe străzi, mulţi tineri, reprezentanţi ai ONG-urilor care au dorinţa de a moderniza România. Aşadar, nu vorbim despre ceva de tipul 'România împotriva UE' , ci este despre faptul că Uniunea Europeană apără principiile şi guvernul român ar trebui să le apere la rândul său, a adăugat Manfred Weber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel