Președintele Parlamentului din Ucraina a fost demis din funcție. Zelenski îl acuză că a sprijinit oligarhii

Sursă foto: Facebook Дмитро Разумков
Sursă foto: Facebook Дмитро Разумков

Dmitro Razumkov, președintele Radei Supreme de la Kiev, a fost demis din funcție.

Deputații ucraineni l-au demis pe președintele Parlamentului de la Kiev, Dmitro Razumkov, pe fondul disensiunilor dintre acesta și partidul de guvernământ. În total, 284 de parlamentari, inclusiv 215 din partidul puterii, au votat pentru destituirea lui Razumkov, joi, 7 octombrie.

Razumkov a fost membru al partidului „Slujitorul poporului” până când a preluat funcția de președinte al Radei Supreme în 2019, la câteva luni după ce Volodimir Zelenski a fost ales președintele țării. Razumkov s-a opus deschis adoptării rapide a legislației menite să limiteze influența oligarhilor asupra politicii și afacerilor, potrivit Radio Europa Liberă.

Pe 3 octombrie, Zelenski l-a criticat public pe Razumkov, spunând că „nu mai este membru al echipei noastre”, iar partidul de guvernământ a inițiat procesul de demitere a lui Razumkov din funcția sa, precizează BucPress.

Zelenski, după tentativa de asasinat: „Să-mi dai «bună ziua» cu focuri de armă arată slăbiciune”. Kremlinul neagă implicarea

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că nu știe cine s-a aflat în spatele tentativei de asasinat asupra consilierului său, Serhiy Shefir, miercuri, dar că „ar putea fi vorba de puteri interne sau externe”, transmite Reuters. În același timp, Kremlinul a transmis că „orice sugestii că Rusia ar fi implicată în această tentativă nu au nicio legătură cu realitatea”.

"Cine este în spatele acestui lucru, sincer, nu știu. Care sunt aceste puteri? Ar putea fi interne, poate externe. Să-mi spui „ bună ziua ”cu focuri de armă asupra mașinii prietenului meu este o slăbiciune", a spus Zelenski într-o intervenție la un post de televiziune din Ucraina.

18 focuri de armă, trase spre mașina consilierului lui Zelenski

Precizăm că persoane necunoscute au tras mai multe gloanțe în mașina în care se afla Serhiy Shefir, consilierul președintelui Ucrainei. Potrivit autorităților, a fost vorba de o tentativă de asasinat. 

Atacul a avut loc în apropierea satului Lisnyky, din apropierea Kievului. Serhiy Shefir nu a fost rănit în atac, dar șoferul autoturismului a ajuns la spital. La fața locului s-a deplasat și procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova. După aproximativ 18 gloanțe trase, atacatorii au fugit. Poliția a declanșat operațiunea specială 'Sirena' pentru prinderea acestora. 

Amintim că președintele ucrainean Volodimir Zelenski se află în SUA, unde participă la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite. Mai multe imagini cu mașina ciuruită de gloanțe au apărut pe social media (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel