Zelenski, după tentativa de asasinat: „Să-mi dai «bună ziua» cu focuri de armă arată slăbiciune”. Kremlinul neagă implicarea

Presupus fragment de rachetă, descoperit lângă casa de vacanță a lui Zelenski - foto / Facebook Volodimir Zelenski
Presupus fragment de rachetă, descoperit lângă casa de vacanță a lui Zelenski - foto / Facebook Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski,  a reacționat după tentativa de asasinat împotriva consilierului său.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că nu știe cine s-a aflat în spatele tentativei de asasinat asupra consilierului său, Serhiy Shefir, miercuri, dar că „ar putea fi vorba de puteri interne sau externe”, transmite Reuters. În același timp, Kremlinul a transmis că „orice sugestii că Rusia ar fi implicată în această tentativă nu au nicio legătură cu realitatea”.

"Cine este în spatele acestui lucru, sincer, nu știu. Care sunt aceste puteri? Ar putea fi interne, poate externe. Să-mi spui „ bună ziua ”cu focuri de armă asupra mașinii prietenului meu este o slăbiciune", a spus Zelenski într-o intervenție la un post de televiziune din Ucraina.

Prima reacție a lui Serhiy Shefir după atacul asupra sa

Serhiy Shefir este aproape de președintele Zelenski și conduce un grup de consilieri.

"Nu am efectuat niciun caz care să fi provocat agresiune. Cred că aceasta este intimidare. Cred că acest lucru nu-l va speria pe președinte.", a declarat Shefir, într-un briefing de presă comun cu Poliția și ministrul de Interne Denys Monastyrsky, potrivit sursei citate.

Zelenski a venit la putere cu promisiunea de a lupta împotriva oligarhilor țării și împotriva corupției, iar Mykhailo Podolyak, unul dintre consilierii săi, a declarat că încercarea de asasinat ar putea fi rezultatul campaniei împotriva oligarhilor.

18 focuri de armă, trase spre mașina consilierului lui Zelenski

Precizăm că persoane necunoscute au tras mai multe gloanțe în mașina în care se afla Serhiy Shefir, consilierul președintelui Ucrainei. Potrivit autorităților, a fost vorba de o tentativă de asasinat. 

Atacul a avut loc în apropierea satului Lisnyky, din apropierea Kievului. Serhiy Shefir nu a fost rănit în atac, dar șoferul autoturismului a ajuns la spital. La fața locului s-a deplasat și procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova. După aproximativ 18 gloanțe trase, atacatorii au fugit. Poliția a declanșat operațiunea specială 'Sirena' pentru prinderea acestora. 

Amintim că președintele ucrainean Volodimir Zelenski se află în SUA, unde participă la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite. Mai multe imagini cu mașina ciuruită de gloanțe au apărut pe social media. Vezi foto AICI.

Trei scenarii ale poliției

Poliţia ucraineană a anunţat că privilegiază piste politice, în special o tentativă de destabilizare a ţării, scrie Agerpres. "Trei ipoteze principale" sunt studiate, a declarat şeful poliţiei Igor Klimenko, enumerând pista unui atac legat de "atribuţiile oficiale" ale lui Serhiy Shefir , cea a unei tentative menite "să facă presiune asupra liderilor" ucraineni şi cea a unei "tentative de destabilizare a Ucrainei". În acest ultim caz, o "participare a serviciilor speciale străine la atac este o posibilitate", a adăugat Klimenko, referindu-se fără îndoială la Rusia, adversar geopolitic al Ucrainei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel