Președintele Parlamentului de la Chișinău, despre 24 Ianuarie: Exemplu de hotărâre curajoasă care ne determină să fim gata pentru orice decizii, atunci când timpul o va cere

Sursă foto: Facebook Igor Grosu
Sursă foto: Facebook Igor Grosu

Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, a depus flori la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza.

Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, a participat alături de Secretarul de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, și ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, la depunerea de flori la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza, conform Deschide.

Cei trei oficiali au marcat Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859.

Președintele Legislativului, Igor Grosu, a menționat că acest eveniment este unul cu o încărcătură istorică puternică.

„E un exemplu, care ne determină să ne gândim atent și la rece - la acele exemple pe care le-au creat și la acele decizii foarte curajoase a înaintașilor noștri și să fim gata pentru orice decizii, atunci când timpul o va cere.

Istoria o facem noi. Istoria e bună pentru cei, care o studiază și care iau aminte de ceea ce a fost și nu repetă greșelile, sau să învețe din greșelile altora. Istoria este un exemplu care ne-a arătat că la acel timp, într-o conjunctură politică și geopolitică a fost luată o decizie curajoasă și corectă, de urmat pentru generațiile următoare”, a declarat Igor Grosu.

„Faptul că astăzi sărbătorim 164 de ani de la Mica Unire, sau primul pas spre realizarea României Moderne este o zi deosebit de importantă pentru toți românii, oricunde s-ar afla și mă bucur să fiu astăzi alături de dl președinte Igor Grosu și dl ambasador să marcăm acest moment important și să dăm dovadă tuturor de unitate”, a spus Adrian Dupu.

CITEȘTE ȘI     -     Ciucă și Ciolacu, umăr la umăr la sărbătoarea Unirii. Chirieac: Ar fi bine să rămână așa și în 2024, ca să nu se ițească între ei Kövesi

Mesajul ambasadorului României la Chișinău

Cristian-Leon Țurcanu a precizat că ziua de 24 Ianuarie este o piatră de temelie pentru România Modernă.

„Este o dată specială, este o dată istorică, este un moment istoric de mare însemnătate pentru toți românii. Acest eveniment îl marcăm cu mari emoții, pentru că evenimentul din data de 24 ianuarie este o piatră de temelie pentru România Modernă”, a spus Cristian-Leon Țurcanu.

CITEȘTE ȘI     -    Ciucă și Ciolacu, discurs de Mica Unire. Se auzeau huiduieli. Liderul PSD: „Eu chiar vă iubesc”. Ciuvică: „Seamănă cu ce făcea USR” / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel