Ciucă și Ciolacu, umăr la umăr la sărbătoarea Unirii. Chirieac: Ar fi bine să rămână așa și în 2024, ca să nu se ițească între ei Kövesi

foto: Inquam Photos / George Călin
foto: Inquam Photos / George Călin

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat mesajul de unitate transmis de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă la Iași.

În ciuda disensiunilor din coaliția din guvernare privind reîmpărțirea ministerelor între Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal, după rotativa din luna mai, premierul Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, au mers azi, 24 ianuarie 2023, la Iași, unde au participat la evenimentele prilejuite de sărbătorirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor din 1859.

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la postul de televiziune Antena 3 CNN, unde a comentat mesajul de unitate transmis de liderii celor două partide mari din coaliție, în contextul în care există aceste disensiuni privind împărțirea ministerelor:

VEZI ȘI     -     BREAKING NEWS  Ciucă și Ciolacu au ținut un discurs de Mica Unire. Se auzeau huiduieli, dar și câteva aplauze. „Eu chiar vă iubesc” / video

„Vor să mascheze cumva neînțelegerile din coaliție, să arate că fac parte dintr-o coaliție care funcționează perfect?“, a întrebat jurnalista Berta Popescu.

„Și într-o familie strâns unită mai sunt disensiuni. Eu cred că e o relație sinceră de prietenie între Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. Aș vrea să îi văd umăr la umăr și anul viitor, în campania electorală de la prezidențiale. Dacă nu vor fi umăr la umăr, între ei se ițește doamna Kövesi și nu știu dacă e atât de bine pentru viitorul României. Totuși, am pierdut deja 20 de ani cu doi președinți. Să mai pierdem încă 10 cu cine știe cine, cu o doamnă Clotilde Armand ridicată la putere?

E bine să rămână ca oameni de cuvânt, căci văd că, totuși, România progresează, cu toate prostiile, cu toate aberațiile și lucrurile. România categoric a progresat de când cu alianța asta PNL - PSD și cifrele arată că a existat progres. Să nu oprim acest progres prea devreme“, a spus, la Antena 3 CNN, analistul politic Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -    BREAKING NEWS  Ciucă și Ciolacu, huiduiți la Iași. Bogdan Chirieac cere o reacție din partea USR: Ar fi interesant un punct de vedere

În mai 2023, ca urmare a protocolului între PNL și PSD privind guvernarea României până în 2024, Marcel Ciolacu ar trebui să preia funcția de prim-ministru de la Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel