Președintele Klaus Iohannis, declarații la Palatul Cotroceni

Ema Apostu / 10 iul 2019 / 12:03 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, va susține, astăzi, o declarație de presă.

UPDATE: "Guvernul PSD-ALDE a primit un nou cartonaş roşu de la organismul anti-corupție, GRECO. Rapoartele arată încă o dată multiplele prejudicii aduse de PSD-ALDE prin modificare Legilor justiţiei şi a legislaţiei penale. Mesajul transmis de cetăţeni la referendum se regăseşte în aceste concluzii. Este extrem de îngrijorător că, din cauza propriilor interese ale actualei guvernări, România continuă să se afle în atenţia organismelor europene (...) Procedura privind numirea în funciile înalte de parchete implică un proces netransparent, în care CSM are un rol pur decorativ. Guvernarea PSD ALDE are multe alte restanțe pe care nu le voi detalia aici.

Dacă Guvernul PSD-ALDE își permite să ignore voința proririlor cetățeni, nu e de mirare că doar 4 din cele 13 recomandări au fost implementate satisfăcător. În vreme ce toate organismele europene semnalează Guvernului României ca reformă din domeniul justiţiei merge într-o direcţie greşită. PSD-ALDE ignoră aceste avertismente. Direcţia în care vor să îndrepte România este greşită. Majoritatea PSD-ALDE, într-un dispreț total este cea care contribuie la perpetuarea efectelor nocive ale acestor modificări.

Doamna prim-ministru ignoră că Guvernul are posibilitatea de a elebora un act normativ. Prin pasivitatea ei, majoritatea acționează în continuare împotriva voinței și intereselor românilorSolicit Guvernului să elaboreze cu celeritate un proiect de lege în acord cu voința populară și cu recomandările GRECO, iar acestui demers să i se ralieze și CSM, cu asumarea rolului de garant al independenței justiției", a declarat Klaus Iohannis.

Secția Specială

 

"Toată lumea a înțeles că această secție e o anomalie. Guvernul să vină urgent cu un proiect de lege care să corecteze această anomalie. Sigur, decizia este a Parlamentului, dar inițiativa trebuie să fie a Guvernului. Solicit în numele românilor ca PSD să-și revină și să corecteze legislația pe care tot ei au modificat-o", a declarat Klaus Iohannis.

Referendum pentru modificarea Constituției

 

"Este bine să fie organizat fie împreună cu primul, fie cu al doilea tur al prezidențialelor. Nu există o recomandare a Comisiei de la Veneția pentru a evita suprapuneri de scrutin Putem fără probleme să organizăm referendum odată cu prezidențialele. Exact acești politicieni care sunt furioși că vine GRECO folosesc acest argument cu Comisia de la Veneția. Iată un exemplu trist de duplicitate a acestor politicieni", a spus președintele.

Întâlnirea cu PNL

 

"Concluziile au fost că voi candida, că vom colabora în continuare și voi câștiga. Eu sunt candidatul PNL și vom avea o campanie așa cum se cuvine și cum se așteaptă românii Grupul Statelor care luptă împotriva corupţiei este îngrijorat că executivul de la Bucureşti a continuat să folosească ordonanţe pentru modificarea legilor justiţiei, şi cere desfintarea secţiei speciale de anchetare a magistraţilor, pe care o consideră o "anomalie".

În ultimul raport întocmit de GRECO, Guvernul, Ministerul Justiţiei şi Parlamentul sunt criticate pentru că au ignorat vădit recomandarea privind desfiinţarea secţiei speciale de anchetare a magistraţilor. De altfel, autorităţile noastre s-au făcut că plouă în legătură cu cele mai multe dintre cerinţele GRECO", a declarat Klaus Iohannis.

______________________________________________________________________________________________

Președintele României, Klaus Iohannis, va susține miercuri, 10 iulie, ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă. Deocamdată, nu se știe care vor fi subiectele abordate.

DCNews va transmite LIVE cele mai importante informații transmise de președinte Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27