Preşedintele Judecătoriei Făurei, Aurica Budescu, a fost arestată preventiv

Magistarții Curții de Apel Galaţi au decis arestarea președintelui Judecătoriei Făurei, Aurica Budescu,  aceasta fiind  fiind acuzată că a luat mită 1.000 de euro.

Aurica Budescu a fost reţinută sâmbătă, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Galaţi, după ce a fost prinsă în flagrant când primea 1.000 de euro de la persoana care i-a cerut să dispună înlocuirea amenzii cu avertisment, în dosarul de la Judecătoria Făurei, judeţul Brăila.

În aceeași zi, procurorii au cerut judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Galaţi să dispună arestarea preventivă pentru 30 de zile a judecătorului Aurica Budescu, pentru luare de mită. Solicitarea a fost admisă de instanţă, care a emis mandat de arestare preventivă pentru perioada 29 noiembrie - 28 decembrie inclusiv. Decizia poate fi contestată la instanţa supremă.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă a președintelui Judecătoriei Făurei, la solicitarea DNA Galaţi.

Potrivit ordonanței de reținere, în 4 noiembrie, judecătorul Aurica Budescu i-ar fi cerut unei persoane, martor denunţător în cauză, o sumă de bani, pentru a-i soluţiona favorabil dosarul în care aceasta contestase un proces-verbal de sancţionare contravenţională.

Ulterior, Aurica Budescu a dispus în acel dosar înlocuirea amenzii contravenţionale, în cuantum de 20.000 de lei, cu avertisment, iar în 28 noiembrie s-a întâlnit cu martorul denunţător, care i-a dat 1.000 de euro, moment în care a fost prinsă în flagrant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel