Preşedintele Iohannis, comandă către CSM. Victor Alistar: Este inadmisibil

Florin Răvdan / 10 iul 2019 / 14:13 Salveaza PDF Comentarii
Victor Alistar
Descriere foto: Victor Alistar

După Gabriela Baltag, un alt membru CSM reacţionează la adresa îndemnului preşedintelui Iohannis, care a cerut CSM să se ralieze privind o iniţiativă legislativă de desfiinţare a SIIJ. 

"CSM nu se poate ralia demersurilor pe care le solicită oamenilor politici. Este imposibil, dacă ne uităm în Constituţie. Este inadmisibil să consideri că o singură categorie profesională trebuie să răspundă pentru toate neregulile care au loc în exercitarea profesiei, având în vedere că există sute de mii de oameni supuşi abuzurilor.

Trebuie să se înţeleagă limpede că acest raport transmite recomandări în combaterea corupţiei, iar dacă domnul preşedinte doreşte să se implice activ ar fi bine să analize raportul Inspecţiei Judiciare privind modul în care au fost urmăriţi magistraţii pentru diferite scopuri. Acest mecanism de combatere a corupţiei trebuie să fie în subordinea CSM pentru a garanta că nu se mai întâmplă manopere în care să fie fezandaţi cei care pun legea în aplicare. În niciun caz CSM nu poate răspunde unei comenzi politice, indiferent de unde vine", a declarat Victor Alistar, membru CSM. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27