Președintele Emmanuel Macron cere mai multe sancțiuni, după masacrul din Bucea

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Emmanuel Macron, președintele Franței, cere mai multe sancțiuni împotriva Federației Ruse.

Mai multe sancțiuni împotriva Rusiei sunt necesare, după informațiile conform cărora forțele ruse au ucis civili în orașul Bucea, lângă Kiev, a declarat președintele francez Emmanuel Macron.

Ucraina a acuzat Rusia de un „masacrul deliberat” la Bucea, după ce reporterii au găsit zeci de cadavre împrăștiate pe străzi, dar Rusia a numit aceste afirmații drept „propagandă”.

Macron a declarat pentru radio France Inter că există „indicii foarte clare” care arată faptul că forțele ruse sunt responsabile pentru crimele de război din Ucraina, potrivit BBC.

CITEȘTE ȘI   -  Forțele ruse au început retragerea „în mod activ“ din regiunea Sumî, după ce au „tras fără discernământ și au terorizat populația“

Masacrul în Bucea, Ucraina

Cadavrele a 57 de persoane au fost găsite într-o groapă comună la Bucea, oraş din regiunea Kiev unde forţele ucrainene au preluat din nou controlul în această săptămână, a declarat duminică Serhii Kapliceni, şeful echipelor locale de salvare, arătând locul jurnaliştilor AFP. Cele puţin zece cadavre erau vizibile, unele doar parţial îngropate, precizează agenţia franceză de presă.

"Aici, în acest mormânt lung, sunt îngropate 57 de persoane", a spus Kapliceni, care coordonează operaţiunea de recuperare a cadavrelor.

CITEȘTE ȘI   -  Întâlnire Putin - Zelenski. Radu Tudor: E puțin probabil să dorească să-l privească în ochi. Acesta ar putea fi următorul obiectiv al Rusiei

Human Rights Watch acuză crime de război

Organizaţia de apărare a drepturilor omului Human Rights Watch (HRW) afirmă că a documentat "aparente crime de război" comise de forţele militare ruse în rândul civililor din Ucraina, relatează Reuters.

HRW precizează într-un comunicat că a descoperit "mai multe cazuri în care forţele militare ruse au comis încălcări ale legilor războiului" în regiuni controlate de ele în Ucraina, cum ar fi Cernigău, Harkov şi Kiev.

Comunicatul, făcut public la Varşovia, vine la o zi după ce au fost descoperiţi civili morţi pe străzile din oraşul ucrainean Bucea, la trei zile după ce armata rusă s-a retras după o ocupaţie de circa o lună asupra unei zone de circa 30 de km la nord-vest de Kiev.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns încă duminică unei solicitări transmise de Reuters de a comenta informaţiile despre cadavrele găsite la Bucea şi comunicatul HRW (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI   -  Vâlcu: Știți care e noul vers acum? De la Nipru la Donbas, davai laptop, davai ceas

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel