Președintele Cehiei, Petr Pavel: „Europa va produce curând destulă muniție atât pentru Ucraina, cât și pentru UE”

Agerpres
Agerpres

Cehia a făcut eforturi uimitoare pentru a suplimenta muniția necesară Ucrainei. Președintele Petr Pavel vrea o UE care poate alimenta atât propriile magazii, cât și pe cele ale țării invadate, dacă va mai fi necesar.

Companiile europene vor putea în curând să producă cantitatea necesară de muniție pentru a furniza atât Europei, cât și Ucrainei, a spus președintele ceh Petr Pavel pentru Radio Svoboda (Liberty).

În timp ce Ucraina are nevoie de muniție acum, este nevoie de timp pentru a crește capacitățile de producție ale întreprinderilor de apărare și producției numărului de proiectile necesare.

"Nu putem aștepta companiile europene, așa că trebuie să căutăm urgent muniție oriunde putem pentru a o livra Ucrainei cu toată viteza posibilă", a spus el.

"În același timp, lucrăm pentru a-și extinde capacitățile de producție."

Europa ar trebui să vadă o creștere a producției în curând, a spus el.

"Companiile europene vor putea foarte curând să producă suficientă muniție pentru a (re)alimenta stocurile în țările europene și pentru a furniza Ucrainei muniția suplimentară, dacă este necesar," a adăugat Pavel.

Inițiativa cehă privind achiziționarea de muniție pentru Ucraina

Pavel a anunțat pentru prima dată posibilitatea de a achiziționa 800.000 de proiectile pentru Ucraina la 17 februarie.

El a declarat că Cehia a obținut angajamente pentru 500.000 de proiectile de calibrul 155mm și 300.000 de proiectile de calibrul 122mm, deși nu a dezvăluit țările furnizoare.

Mai multe alte națiuni europene s-au alăturat și ele acestei inițiative de a furniza muniție Ucrainei.

Planul ar presupune cheltuieli de aproximativ 2 miliarde de dolari americani pentru achiziționarea de proiectile din Africa de Sud și Coreea de Sud, a declarat un reprezentant militar ucrainean pentru NV.

Aliații au deja fondurile necesare pentru achiziționarea proiectilelor, s-a anunțat la 7 martie.

Cehia a achiziționat 800.000 de proiectile de artilerie din Coreea de Sud, Africa de Sud și Turcia, și le-ar putea livra Ucrainei în câteva săptămâni, a relatat Bild, din Germania, pe 11 martie.

Ucraina ar putea primi muniție de la Cehia în iunie, a raportat consilierul pentru securitate națională ceh, Tomáš Poyar.

Aproximativ 800.000 de proiectile de artilerie achiziționate în cadrul inițiativei din Cehia vor ajunge în curând pe liniile frontului, a spus ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba pe 13 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel