Preşedintele ceh: Statul Islamic seamănă cu Germania nazistă. "Ceea ce ne ameninţă este un super Holocaust"

Un lider european este de părere că gruparea Statul Islamic (SI) pregătește un "super Holocaust", cu sute de milioane de victime.

Preşedintele ceh Milos Zeman a îndemnat marţi la o acţiune internaţională sub egida Consiliului de Securitate al ONU împotriva grupării Statul Islamic (SI).

"Gruparea Statul Islamic seamănă cu Germania nazistă de la începutul anilor '30. Ceea ce ne ameninţă este un super Holocaust, care nu va lovi şase milioane de evrei, ci sute de milioane de persoane de diferite religii, atei şi chiar musulmani", a declarat Zeman la Praga, la un forum organizat cu ocazia marcării a 70 de ani de la eliberarea lagărului nazist de la Auschwitz-Birkenau şi a Zilei internaţionale pentru comemorarea victimelor Holocaustului.

Pentru a împiedica un nou Holocaust, "avem nevoie de o acţiune internaţională coordonată la nivel internaţional, sub egida Consiliului de Securitate al ONU, cu participarea, dacă este posibil, a tuturor membrilor permanenţi ai Consiliului", a adăugat el.

Citește și: Alexis Tsipras-Federica Mogherini, discuție telefonică. Critică UE pentru sancțiunile împotriva Rusiei 

Potrivit preşedintelui ceh, această acţiune ar trebui să vizeze "taberele de antrenament ale teroriştilor şi să utilizeze mijloace moderne ca dronele (avioane fără pilot)".

"Nu trebuie să ne facem iluzii că terorismul internaţional se limitează la câteva grupuscule prost înarmate. Este o organizaţie mondială, o forţă care nu încetează să crească", a spus el.

"Nu negociem cu teroriştii, luptăm împotriva lor cu ajutorul forţei militare", a insistat Zeman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel